Yves Lampaert en Sanne Cant Flandrien en Flandrienne 2018

Door , dinsdag 6 november 2018 om 22:27
Yves Lampaert en Sanne Cant Flandrien en Flandrienne 2018

©Nico Dick

Yves Lampaert en Sanne Cant zijn verkozen tot Flandrien en Flandrienne, de hoofdprijzen op het Gala van de Flandrien, een organisatie van Het Nieuwsblad. Lampaert haalde het van Victor Campenaerts en uittredend laureaat Greg Van Avermaet. Cant volgde zichzelf op.


In tegenstelling tot de voorbije jaren, toen Van Avermaet de Flandrien met grote voorsprong won, werd het dit jaar een spannende strijd tussen zes genomineerden: Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Tim Wellens, Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Tiesj Benoot.

Lampaert haalde het uiteindelijk nog met een mooie voorsprong op Campenaerts en Van Avermaet. “Dit doet me uitermate veel plezier”, reageerde de West-Vlaming nadat hij de trofee in ontvangst had genomen. “Dat het uitgerekend de collega’s zijn die stemmen, doet zowaar nog meer deugd. Ik dank alle renners die op mij gestemd hebben.”

Cant volgt zichzelf op
Bij de dames werd het een duel tussen veldrijdster Sanne Cant, baanwielrenster Nicky Degrendele en Jolien D’Hoore, die de weg en de piste combineert. Voor het tweede jaar op rij trok Cant aan het langste eind. De wereld- en Europese titel in het veld werden net iets hoger ingeschat dan de wereldtitel Keirin. “Ik ben zeer trots. Vorig jaar klopte ik twee wereldkampioenes (D’Hoore en Kopecky, red), dit jaar haal ik het opnieuw voor een wereldkampioene.”

De andere winnaars op het Gala waren Mathieu van der Poel (Flandrien van het Veld), Tom Dumoulin (Internationale Flandrien), Thomas De Gendt (kilometervreter) en de jongeren Stan Dewulf (beste belofte), Remco Evenepoel (beste junior) en Siebe Deweirdt (beste nieuweling).

De uitslagen:
Flandrien 2018
1. Yves Lampaert 427
2. Victor Campenaerts 311
3. Greg Van Avermaet 295
4. Tim Wellens 264
5. Thomas De Gendt 255
6. Tiesj Benoot 254

Flandrienne 2018
1. Sanne Cant 69
2. Nicky Degrendele 43
3. Jolien D’Hoore 42
4. Lotte Kopecky 14
5. Githa Michiels 10

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair