Yves Lampaert had het even lastig op slotklim: “Kon gelukkig nog terugkeren”
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 18:38

Yves Lampaert had het even lastig op slotklim: “Kon gelukkig nog terugkeren”

Yves Lampaert zal ook dinsdag – in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland – de gele leiderstrui dragen. De Belg van Soudal Quick-Step slaagde erin om het kleinood te behouden op weg naar Regensdorf, al zag het er wel even penibel uit voor de West-Vlaming.

Lampaert moest namelijk passen op de laatste klim van de dag, de Regensberg (2,2 km aan 7,7%), met de top op goed tien kilometer van de finish. “Het was zeker niet evident. Op de slotklim ging het super hard. Ik werd even gelost, maar in de afdaling kon ik – samen met Arnaud De Lie – gelukkig nog terugkeren. Dat was mijn redding”, blikt de man in het geel met Het Nieuwsblad terug op de finale.

Eerder in de rit moesten de ploeggenoten van Lampaert ook al vol aan de bak om een kopgroep van vijf in het gareel te houden. “Ze hebben dat met verve gedaan. Het was een sterke kopgroep, we hebben er echt op moeten jagen. Alpecin-Deceuninck kwam gelukkig ook helpen, zonder hen was het moeilijk geweest”, geeft de leider in de koers aan.

Moeilijke opdracht
Het kwam Lampaert met andere woorden niet aanwaaien, maar hij mag dinsdag opnieuw rondrijden in de gele trui. “Het is leuk dat ook andere renners blij voor me zijn. De rit van morgen is nog iets zwaarder klimmen, dus het wordt niet evident. Maar ik ga er alles aan doen om nog even langer dat geel te dragen. Alberto Bettiol heeft vandaag al even zijn neus aan het venster gestoken. Maar wie weet lukt het.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.