Lampaert start in de Provence, wereldbekercross Koksijde trekt kijkers
foto: PhotoPress.be
dinsdag 27 november 2018 om 17:40

Lampaert start in de Provence, wereldbekercross Koksijde trekt kijkers

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Yves Lampaert en de wereldbekercross in Koksijde

Yves Lampaert start seizoen in Tour de la Provence

Belgisch kampioen Yves Lampaert zal volgend jaar zijn seizoen starten in de Tour de la Provence, die van 14 tot en met 17 februari plaatsvindt. Tweeënhalve week later begint het Belgische wielerseizoen met de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, Lampaerts eerste seizoensdoel.


Wereldbekercross Koksijde trekt meer kijkers dan vorig jaar

De door Mathieu van de Poel gewonnen wereldbekercross in Koksijde is dit jaar beter bekeken dan het jaar daarvoor. Daar waar vorig jaar 673.000 kijkers afstemden op de live-uitzending, waren het er dit jaar 680.000.  Bij de vrouwen was er een stijging van 25%. Vorig jaar keken er 434.000 naar de zandcross, dit jaar zagen 542.000 mensen Denise Betsema winnen.


Selecties Wereldbeker baanwielrennen bekend

De wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners er zullen deelnemen aan de Wereldbeker baanwielrennen in het Duitse Berlijn. Bij de dames is het uitkijken naar Jolien D’Hoore, Annelies Dom, Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Gilke Croket.

Bij de heren moeten Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Gerben Thijssen de eer hooghouden. Van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december staan er met de ploegenachtervolging, het omnium én de ploegkoers verschillende onderdelen op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.