Yves Lampaert verslaat Bert Van Lerberghe en Sep Vanmarcke in beachrace Zeebrugge
zaterdag 24 december 2022 om 16:39

Yves Lampaert verslaat Bert Van Lerberghe en Sep Vanmarcke in beachrace Zeebrugge

Yves Lampaert heeft de Shifting Gears Beachrace in Zeebrugge op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Quick-Step-Alpha Vinyl kwam na 45 kilometer koers over en langs het strand solo aan. Zijn ploeggenoot Bert Van Lerberghe werd tweede, voor een andere wegwielrenner: Sep Vanmarcke.

In de kopgroep zaten vier renners, die het in de finale uitvochten om de zege. Naast Lampaert, Vanmarcke en Van Lerberghe, was ook Tim Declercq van de partij van voren. Lampaert viel enkele rondes voor het einde, maar kon terugkeren en reed vervolgens direct weg van de rest. Hij zou alleen naar de streep rijden. Grace Verbeke, die in 2010 de Ronde van Vlaanderen won, was de beste bij de vrouwen.

Lampaert zag de strandrace in Zeebrugge vooral als een goede training. “De zwaarste training van de winter? Ja, zeker”, zei hij na afloop tegen Sporza. “Het valt te vergelijken met een tijdrit. Weer een bloedsmaak in de mond. Het stof is van de longen. Het is een beetje zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel die gaan crossen, alleen is dat nog wat explosiever. Op het strand is het meer poweren, vandaag een uur en een kwartier aan een stuk. Leuk, wel.”

BK beachrace
Volgende week donderdag staat het BK beachrace op het programma. In Bredene zal gestreden worden om de Belgische driekleur. “Het zou leuk zijn mocht ik in Bredene de titel kunnen nemen. Ik was al Belgisch kampioen in het tijdrijden en op de weg, hopelijk kan ik de titel ook eens nemen in het zand”, aldus Lampaert, die zijn wegseizoen zal beginnen in Argentinië. In de Vuelta a San Luis (22-29 januari) start hij aan de zijde van Remco Evenepoel, de winnaar van de laatste editie in 2020.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.