Zaak-Paolini naar antidoping tribunaal UCI
donderdag 17 december 2015 om 09:00

Zaak-Paolini naar antidoping tribunaal UCI

Luca Paolini weet op korte termijn welke gevolg zijn positieve test op cocaïne heeft. De 38-jarige Italiaan werd na de vierde rit in de Tour de France betrapt op de partydrug en is sinds die tijd op non-actief gesteld door zijn ploeg Katusha.

Kans op uitleg
De UCI heeft de zaak-Paolini verwezen naar het antidoping tribunaal van de UCI. Daar krijgt Paolini – die in januari zijn 39ste verjaardag viert – de kans om uitleg te geven over het voorval. Het antidoping tribunaal gaat die uitleg aanhoren en zal op de basis van de uitleg en de feiten een uitspraak doen. Deze uitspraak neemt de UCI in z’n geheel over. Er hangt de bebaarde Italiaan een schorsing van vier jaar boven het hoofd.

Ekimov verwelkomt, Kristoff niet
Mocht Paolini vrijspraak krijgen, dan is Katusha bereid om hem opnieuw in de armen te sluiten. “Hij is een erg ervaren renner en kan voor elk team – niet noodzakelijk Katusha – een groot wapen zijn. Luca is Luca, een fantastische renner”, zei teammanager Viatcheslav Ekimov onlangs. Katusha-kopman Alexander Kristoff was tijdens de ploegenpresentatie echter uitgesproken: “Uiteraard kan je in een peloton geen mensen toestaan die partydrugs gebruiken.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
17 december 2015 09:27
4 jaar is wel buitenproportioneel voor dit vergrijp.
17 december 2015 09:30
voor cocaine 4 jaar en voor effectieve sportdoping 6 maanden tot 2 jaar? erg boeiend hoe dat ingedeeld is. Cocaine bestraffen ben ik voor maar zwaardere straffen voor cocaine dan voor PEDs is toch een beetje krom.
17 december 2015 10:19
Je hebt gelijk, ga het aanpassen - YIJ
17 december 2015 10:53
Gokje; Hij wordt met terugwerkende kracht geschorst voor slechts 6maanden tot 1 jaar en staat gewoon weer aan het vertrek van Gent-Wevelgen/Tour. Hij zal wel een plausibele verklaring afleggen.
17 december 2015 11:14
Ik pleit voor vrijspraak op basis van zijn overwinning in Gent - Wevelgem.
17 december 2015 11:49
Ook ik zit in het Paolini free ! - kamp en wel om de reden dat ik cocaïne zelfs met de grootst mogelijke fantasie niet als doping kan zien. Je wordt er wel blij en waus van maar in competitieverband helpt het helemaal niks, ik vind niet dat drugs en doping op één hoop gegooid moeten worden.

Los daarvan nog zijn er bepaalde renners die elke gezonde liefhebber gewoon op de fiets wil zien en Paolini zit wat dat betreft in de top 10, héél veel plekjes hoger dan Kristoff mijns inziens, met zijn wereldburger anti-drugs brabbelarij.
17 december 2015 14:10
Ik ben voor een schorsing, omdat ik niet geloof dat hij tijdens de tour coke heeft gebruikt. Een bloedtransfusie kan waarschijnlijk niet bewezen worden, dan maar op deze manier.
17 december 2015 14:22
@RV Doping is kortweg dat wat er op de lijst staat....
17 december 2015 14:50
@Bettinwil oke bedankt voor het kijkje in je gedachtegoed. Zullen we Armstrong ook maar vrijpleiten vanwege zijn legandarische ritten in de Tour, Floyd Landis op basis van zijn solo en niet te vergeten Vinokourov em Rasmussen voor hun fantastisch zeges.
17 december 2015 15:00
@ LG, gezien het tijdperk en de tegenstanders destijds, waarom niet ?
17 december 2015 16:42
@Linus:

Nee. Armstrong stond feitelijk aan het hoofd van een criminele organisatie. En de solo van Landis stond qua volume een beetje te hard ingeregeld...

Zoals Vainsteins in zijn oorspronkelijke post aangeeft, is het onwaarschijnlijk dat je van cocaine beter gaat presteren (behalve dan in bed). Het koersverloop en de omstandigheden van Gent - Wevelgem was in mijn ogen pure reclame voor het fietsen.

Paolini heeft dus gewoon recht om zijn titel als "Man van Staal" met deze overwinning te behouden.

Ik blijf het trouwens een vreemd gezicht vinden om een fiets in het water te zien drijven, maar dit terzijde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.