Zabel en Würtz Schmidt naar Israel Cycling Academy
Rick Zabel - foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 16:44

Zabel en Würtz Schmidt naar Israel Cycling Academy

Rick Zabel en Mads Würtz Schmidt koersen komend seizoen voor Israel Cycling Academy. Daarmee verhuizen zij met Katusha mee naar de mogelijke nieuwkomer in de WorldTour. De ploeg wacht immers nog op goedkeuring van de UCI.

Voor Zabel en Würtz Schmidt komt zo een einde aan een periode van onzekerheid. “We hoorden meerdere dingen over wat er ging gebeuren”, zei Würtz Schmidt. “Ik hoopte al dat we met Israel Cycling Academy eruit zouden komen en ik ben blij dat het eindelijk achter de rug is. We kunnen ons nu weer concentreren op de koers en het team helpen zijn doelen te bereiken.”

Teammanager Kjell Carlstrom verwacht dat ze belangrijke troeven voor het team gaan zijn. “We hebben renners aangetrokken die het team op meerdere vlakken kunnen versterken, zoals in de sprinttrein en in de klassiekers.” Voor Zabel ziet de ploeg met name een dienende rol weggelegd, Würtz Schmidt moet een vaste kracht worden in de klassieke kern van de ploeg.

Israel Cycling Academy was al behoorlijk actief op de transfermarkt. Behalve Zabel en Würtz Schmidt gaat ook Jenthe Biermans Katusha achterna naar de Israëlische ploeg, die de WorldTour-licentie van hun huidige team afkoopt. Ook André Greipel, Hugo Hofstetter, Dan Martin, James Piccoli, Alexis Renard, Patrick Schelling, Rory Sutherland en Norman Vahtra zijn nieuw.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.