Zakarin gaat voor het podium in de Giro d’Italia
foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 15:16

Zakarin gaat voor het podium in de Giro d’Italia

Het is de laatste tijd behoorlijk stil rondom Ilnur Zakarin. In 2017 eindigde de Russische klimmer nog op het podium van de Vuelta a España, een prestatie die hij sindsdien niet meer wist te evenaren. “Maar ik hoop dit jaar bij de eerste drie te eindigen in de Giro d’Italia”, zo tekent Marca op uit de mond van Zakarin.

Zakarin is op dit moment actief in de UAE Tour. De ronderenner van Katusha-Alpecin staat na vijf dagen slechts 47e in het klassement, op ruim acht minuten van leider Primož Roglič. De 29-jarige Rus werd echter wel zevende op Jebel Hafeet. “Ik voel dat ik goede benen heb”, is dan ook zijn conclusie.

“Ik heb de afgelopen periode uitstekend kunnen trainen op Tenerife. Die zevende plaats is een opsteker. Vrijdag volgt er een nieuwe test’, zo doelt Zakarin op de etappe met aankomst op Jebel Jais. De ranke klimmer kijkt echter vooral vooruit, naar de Giro, zijn eerste hoofddoel van het seizoen.

“Ik hoop op het podium te eindigen”, is Zakarin ambitieus. “Het zal niet gemakkelijk worden, aangezien de Giro een open koers is. Het is wel de ronde die me het beste ligt. Ik hou van het parcours: weinig tijdritkilometers en veel beklimmingen. Ik denk dat de Giro dit jaar net zo zwaar is als de Tour. Misschien nog wel zwaarder.”

Ilnur Zakarin haalde in 2017 nog het podium in de Vuelta – foto: Cor Vos

Aanloop naar de Giro 
Zakarin zal – in aanloop naar La Corsa Rosa – starten in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en Luik-Bastenaken-Luik. In 2016 leek de Rus op weg naar een top 5-notering in de Giro, totdat hij zwaar ten val kwam in de negentiende etappe naar Risoul. Het jaar daarop nam hij revanche, door als vijfde te eindigen in Milaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.