Zakkari Dempster aan de slag in management Israel Cycling Academy

zaterdag 26 oktober 2019 om 18:37
Zakkari Dempster aan de slag in management Israel Cycling Academy

foto: Cor Vos

Zakkari Dempster (32) hangt zijn fiets aan de wilgen. De winnaar van Veenendaal-Veenendaal blijft wel actief in de wielerwereld: de Australiër gaat aan de slag in het management van Israel Cycling Academy. 

“Ik ben erg dankbaar voor mijn profcarrière”, vertelt Dempster in een persbericht van zijn team. “Maar ik ben blij dat het voorbij is. Ik zal het lijden op de fiets zeker niet missen.”

De Australiër was de laatste drie seizoenen actief voor Israel Cycling Academy, waar hij ook aankomend werkzaam voor blijft als het team promoveert naar de WorldTour: “Ik ben erg blij dat ik bij de Israel Cycling Academy kan blijven. Bij deze ploeg heb ik me nog meer dan bij andere ploegen in mijn carrière thuisgevoeld, dus kan ik geen betere plek bedenken om een vervolgstap te maken.”

Dempster boekte in zijn profcarrière één profzege: twee maanden geleden was hij de beste in de Veenendaal-Veenendaal Classic. “Ik heb veel mooie momenten in mijn carrière gehad, maar deze overwinning was met niks te vergelijken. Ik ben geen winnaar, maar het voelde alsof dit hetgeen was waar ik in mijn carrière naartoe heb gewerkt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair