Zdenek Stybar breekt vinger bij valpartij in Dwars door het Hageland
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 10:10

Zdenek Stybar breekt vinger bij valpartij in Dwars door het Hageland

Zdeněk Štybar kende gisteren tijdens Dwars door het Hageland een rentree om snel te vergeten. De Tsjechische klassiekerspecialist van Deceuninck-Quick-Step moest namelijk opgeven na een zware valpartij. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Štybar een breukje heeft opgelopen in een van zijn vingers.

De ervaren Štybar tikte in de finale het achterwiel aan van een voorganger en klapte hard tegen het asfalt. Met een van pijn vertrokken gezicht moest de Tsjech opgeven, en dat in zijn eerste koers sinds zijn geslaagde ablatie. De coureur van Deceuninck-Quick viel in april na een sterke voorjaarscampagne weg vanwege een ontdekte hartritmestoornis.

De 35-jarige renner werd na zijn harde crash afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis, waar de artsen een breukje in een van zijn vingers constateerden. Ook kampt Štybar met een kleine wond aan zijn rechterelleboog. Het is momenteel nog gissen wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden. Dat zal waarschijnlijk pas na enkele dagen duidelijk worden.

De zege in Dwars door het Hageland ging overigens naar de sterke Noor Rasmus Tiller van Uno-X. Danny van Poppel kwam als tweede over de streep. Yves Lampaert, een ploegmaat van Štybar, werd derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.