Zdenek Stybar: “Eerste honderd kilometer afgezien, had eigenlijk geen goed gevoel”
vrijdag 29 maart 2019 om 17:46

Zdenek Stybar: “Eerste honderd kilometer afgezien, had eigenlijk geen goed gevoel”

Zdeněk Štybar pakte vandaag ook de zege in de E3 BinckBank Tour, nadat hij eerder dit jaar ook al de beste was in Omloop Het Nieuwsblad. Nochtans had de Tsjech geen goed gevoel in de beginfase van de koers, gaf hij na afloop toe in het flashinterview.

“Het was een beetje een rare koers voor mij. Ik heb de eerste honderd kilometer redelijk afgezien en ik had eigenlijk geen goed gevoel”, vertelde Štybar, die daarop aanvankelijk achteraan bleef hangen. “Ik dacht toen, oké, vanaf de Hotondberg moet ik van voren raken. Vanaf dat moment was ik terug in de koers, ook met mij kop.”

Op drieënhalve kilometer van de streep viel de Tsjech aan, maar hij zag Wout van Aert attent meespringen in zijn wiel. Ook ploegmaat Bob Jungels, Alberto Bettiol en Greg Van Avermaet sloten weer aan. “Ik heb dat geprobeerd, want na zo’n koers weet je het nooit. Greg is altijd heel rap op zulke aankomsten, zeker na zo’n zware koers. Maar ik wilde het nog een beetje lastiger maken voor de rest, zelfs als ik niet kon wegraken.”

“Ik zei ook tegen Bob dat hij nog een of twee keer moest aanvallen als hij nog iets in de tank had. We moesten het nog zwaar maken voor de anderen en dat is gelukt.” Nu kan hij met vertrouwen afreizen naar de Ronde van Vlaanderen, waarin hij opnieuw tot de favorieten behoort. “Het doet me erg goed om naar de Ronde van Vlaanderen af te reizen in zo’n goede vorm. Ik kijk er echt naar uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.