Zdeněk Štybar: “Ik ben vrij ontgoocheld”
foto: Marcel Koch
zaterdag 4 maart 2017 om 17:22

Zdeněk Štybar: “Ik ben vrij ontgoocheld”

Na een overwinning in 2015 en een tweede plaats in 2016 moest Zdeněk Štybar vandaag genoegen nemen met plek vier in de Strade Bianche. De Tsjech van Quick-Step Floors is daar allerminst gelukkig mee. “Ik ben vrij ontgoocheld”, stelde hij tegenover Het Nieuwsblad. “Die vierde plek, dat was niet echt wat ik hier hoopte te bereiken.”

“Op het einde ging het er gewoon om wie zou gaan op het juiste moment, en wie erachter zou twijfelen”, aldus Štybar. “Kwiatkowski deed de beste zet van de wedstrijd.”

De Pool demarreerde op ongeveer vijftien kilometer van het einde. De achtervolgers, met daarbij Štybar, leken nog even dichterbij te komen, maar Kwiatkowski haalde het. “We waren even aan het twijfelen”, verklaarde Štybar. “Je weet hoe dat gaat. Iedereen keek een beetje naar elkaar. En dan had hij zo tien seconden. Iedereen weet dat hij sterk is en dan moeilijk terug te pakken is.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2017 17:27
Ik snapte Stybar en Wellens niet zo goed. Op papier hadden zij toch de sterkste ploeggenoot bij, maar telkens als Benoot en/of Trentin aansloten waren het juist Stybar en Wellens die er een klap op gaven. Maar goed, wellicht toch het idee dat GvA en Kwiat makkelijker te controleren zouden zijn vanuit een kleinere groep.
4 maart 2017 17:33
Alleen in een groep van 7 of met 2 in een groep van 14, dat maakt geen verschil hoor. Om te winnen moeten er toch een hoop overboord dus kan je net zo goed aanvallen. Dat je ploegmaat dan moet afhaken wil zeggen dat hij voor jou de koers ook niet meer zal doen winnen.
4 maart 2017 17:38
Ik ben het overigens niet eens met Stybar. Kwijt was niet simpelweg de slimste maar ook gewoon de beste. Zo'n solo van 15Km heb ik hem of GVA nog niet zien doen. Ze kwamen met zijn drieën geen meter dichter hoewel ze schijnbaar toch goed rondreden.
4 maart 2017 18:15
@vinyakke
Stybar, daar heb je gelijk. Maar GVA? 5de rit TdF 2016. I rest my case.
4 maart 2017 18:52
Inderdaad, Kwiat was waarschijnlijk gewoon de beste.
Ik vond de tactiek van Lotto en QS ook niet goed. Als Benoot probeert weg te springen, kan Wellens het rustiger aan doen. Maar makkelijk praten - het leek er op dat de sterkste vanzelf kwam bovendrijven. Denk aan TD en die twee Oricagasten die op meer dan een minuut werden gereden ondanks hun samenwerking.
4 maart 2017 19:32
@assen:
Volgens mij zat Benoot al de hele finale op z'n limiet en het lijkt mij niet dat wegspringen echt een optie was voor hem.
4 maart 2017 19:38
Benoot die even gaat demarreren lijkt me inderdaad een utopie. Hij had echter wel wat eerder de kop mogen pakken toen Kwiatkowski, Dumoulin, Stybar en Hagen naar de kop van de koers waren gesprongen. Begreep niet zo goed waarom het werk toen aan de knecht van Van Avermaet werd gelaten. Uiteindelijk hebben Van Avermaet en Wellens toen zelf een behoorlijk grote inspanning moeten doen om weer terug te komen, wat bij meer opofferingsgezindheid van Benoot wat minder had kunnen zijn. Gezien de rest van de koers en zijn uitslag had hij daar op dat moment wel toe in staat geweest.
4 maart 2017 21:04
@vlek
"gezien de rest van de koers en zijn uitslag" , dicht je Benoot waarzeggerscapaciteiten toe? Begrijpelijk dat hij na zijn 8ste plek van vorig jaar en zijn niet-winst in Kuurne nu na het wegvallen van Sagan hoopte op meer.
Het probleem bij Lotto-Soudal situeert zich meer op het niveau van de afspraken vóór de koers. Ik vrees dan ook soortgelijke scenario's in zowel MSR als de Ronde.
4 maart 2017 21:16
Hij was op dat moment al meerdere keren gelost en duidelijk de mindere van Wellens.
4 maart 2017 21:38
@vlek
Heb enkel de laatste 20!km kunnen kijken en Benoot nog weinig in beeld. Dit is wel het soort race waarin iedereen een tik kan krijgen, en je tegen beter weten in hoopt te kunnen terugkeren. En ergens zal het gemak waarmee Wellens blijft winnen terwijl hij zelf op 0 profzeges blijft staan ook wel steken natuurlijk.
4 maart 2017 21:42
Vast niet leuk voor Benoot inderdaad, maar dat maakt de beslissing om op dat moment niet voor de sterkste renner te rijden nog geen goede natuurlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.