Zdenek Stybar keert terug in het veld: “Op mijn mooiste fiets ooit”

zaterdag 7 december 2019 om 09:28
Zdenek Stybar keert terug in het veld: “Op mijn mooiste fiets ooit”

foto: Cor Vos

Zdeněk Štybar keert vandaag terug in het veld tijdens de Ethias Cross in zijn woonplaats Essen. De drievoudige wereldkampioen bij de elite is alvast te spreken over zijn materiaal, zo is te lezen op zijn social media.

“Dit is waarschijnlijk de mooiste fiets die ik ooit heb gehad”, schrijft Štybar bij een foto van zijn gloednieuwe crossfiets. “Zelfs als de vorm er nog niet is, zal deze fiets me veel motivatie geven tijdens het afzien.” De veldrit in Essen is één van de acht crossen waarin de Tsjech present tekent. Hij sluit zijn korte crosscampagne af op Nieuwjaarsdag in Baal.

Naast Essen en de GP Sven Nys staan ook Zonhoven, Sint Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout en Diegem op zijn agenda. Hij gebruikt de terugkeer naar zijn oude liefde om zich voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. Afgelopen winter reed hij in België vier crossen, maar hij wist geen top 10-klassering te behalen. Wel werd hij vierde op het Tsjechisch kampioenschap.

Marianne Vos
Niet alleen Štybar keert terug in de cross, ook Marianne Vos duikt in Essen weer het veld in. Het wordt haar eerste veldrit sinds het WK in Bogense.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.