Zdenek Stybar over terugkeer in het veld: “Ik heb genoten”

zondag 8 december 2019 om 10:19
Zdenek Stybar over terugkeer in het veld: “Ik heb genoten”

foto: Cor Vos

Een twaalfde plaats op meer dan twee minuten van winnaar Quinten Hermans: dat was het verdict voor Zdeněk Štybar na afloop van de Ethias Cross in zijn woonplaats Essen. “Het was zwaar, maar ik heb ervan genoten”, zo vertelde de drievoudig wereldkampioen veldrijden na de finish aan VTM.

De 34-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step stond met de nodige motivatie aan de start van zijn thuiscross. Maar de gewezen veldrittopper kende geen uitstekende start op zijn gloednieuwe crossfiets, waardoor hij al snel achter de feiten aanreed. “Ik blokkeerde een beetje, maar dat had ik wel verwacht”, aldus Štybar.

“Ik heb in de eerste ronde gewoon gevolgd, aangezien ik toch niemand kon passeren.” De wereldkampioen van Tabor, Sankt Wendel en Hoogerheide wist vervolgens een aantal concurrenten te passeren. “Ik vond na een drietal ronde een goed ritme en zat op een gegeven moment bij David van der Poel, maar toen reed ik lek.”

‘Perfect parcours’
“Het kostte me veel krachten om überhaupt weer in mijn ritme te komen, al lukte dat wel weer in de laatste drie ronden. Maar het was toch wel zwaar”, zo vertelt Štybar, die met Gianni Vermeersch, Stan Godrie en Dieter Vanthourenhout nog wel enkele gerenommeerde crossers achter zich wist te houden.

“Het was een perfect parcours om mee te beginnen. Er waren veel bochten en weinig rechte stukken waar je echt moest doortrekken. Ik kon me dan ook niet opblazen. Ik heb echt genoten, het leek wel alsof ik voor de overwinning reed, zoveel supporters die me steunden”, zo besluit Štybar, die vandaag aan de start staat van de Superprestige van Zonhoven.


Voorbeschouwing: Superprestige Zonhoven
Volledige crossprogramma Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair