Zdenek Stybar twee jaar langer bij Deceuninck-Quick Step
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 08:35

Zdenek Stybar twee jaar langer bij Deceuninck-Quick Step

Ždenek Štybar heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step met twee jaar verlengd. Daardoor is de Tsjech (33) nog tot zeker einde 2021 te bewonderen in de kleuren van de ploeg. Štybar rijdt al lange tijd bij de formatie; ploegmanager Patrick Lefevere haalde hem al in 2011 bij de ploeg.

“Om mijn contract te kunnen verlengen betekent veel voor me”, zei Štybar. “Ik heb een geweldige verhouding met iedereen binnen het team en ik ben blij dat ze altijd in me hebben geloofd. Ze zijn als een tweede familie voor me en het is me een genoegen om nog eens twee jaar hier te blijven. Ik hoop dat dit de beste twee jaar van mijn carrière worden en ik ben blij dat ik die kan delen met the Wolfpack: zo ben ik al een decennium – een derde van mijn leven – betrokken bij dit team.”

Sinds zijn entree bij de ploeg in 2011 wist Štybar zeventien keer te winnen. Daarbij waren ritzeges in de Tour de France en de Vuelta a España en drie klassiekers: Strade Bianche, Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic. Niet alleen is de Tsjech een belangrijke troef voor de voorjaarsklassiekers, maar ook heeft hij vaak een rol in de lead-outs voor de succesvolle sprinters binnen de ploeg.

“Dat we Ždenek kunnen behouden betekent veel voor ons”, vertelt ploegbaas Patrick Lefevere. “Hij is een van onze ervaren renners die alles kan en zijn bijdragen klinken door in veel resultaten van de ploeg gedurende het seizoen. Hij is een winnaar en heeft het instinct en de kennis om te winnen, wat goed is om te delen met de jongere jongens. Het onvermoeibare en onbaatzuchtige werk dat hij voor anderen doet is enorm. Dat is het soort houding dat we waarderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.