Zdeněk Štybar: “Wil in 2019 absoluut Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen winnen”

zaterdag 10 november 2018 om 18:27
Zdeněk Štybar: “Wil in 2019 absoluut Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen winnen”

foto: Sirotti

Zdeněk Štybar won in 2015 de Strade Bianche door Alejandro Valverde en Greg Van Avermaet voor te blijven. Voor de coureur van Quick-Step Floors zou deze overwinning voorlopig zijn laatste grote overwinning blijven. “Hoog tijd om daar verandering in te brengen”, zegt de Tsjech in gesprek met Het Nieuwsblad. Komend seizoen zal het doel van Štybar zijn om Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen te winnen.


Ook in 2019 zal Štybar de kleuren van Deceuninck-Quick-Step verdedigen. Dit jaar zal hij echter Niki Terpstra niet aan zijn zijde hebben. Voor de Tsjech brengt dat geen verandering in zijn winstkansen en de sterkte van Deceuninck-Quick-Step: “Ook toen Tom Boonen nog bij ons reed, waren wij al een brede sterke groep, waar iedereen kansen kreeg. Dat zal nu niet anders zijn.”

Štybar – die ook nog nadenkt over het rijden van een aantal crossen dit seizoen – gedijt momenteel op Mallorca, waar hij in zijn eentje een trainingskamp heeft belegd om zijn monumentale droom te verwezenlijken. “Ik zie mijn teamgenoten al genoeg in het seizoen, ik doe het nu even liever alleen”, sluit de Tsjech met een knipoog af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.