Zeeman: “De Plus heeft alles in zich om ooit podium te halen in grote ronde”
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 12:00

Zeeman: “De Plus heeft alles in zich om ooit podium te halen in grote ronde”

Bij Jumbo-Visma liggen de verwachtingen voor Laurens De Plus hoog. De klimmer debuteerde afgelopen seizoen in Nederlandse dienst en was bepalend bij de podiumplek van Steven Kruijswijk in de Tour de France. Voor De Plus zelf liggen ook kansen in de grote rondes, weet ploegleider Merijn Zeeman: “Hij heeft alles in zich om ooit het podium te halen in een grote ronde.”

“Laurens heeft een goeie tijdrit, klimt geweldig en blijft overeind in de derde week. We zijn heel tevreden over de enorme stappen die hij dit jaar heeft gezet”, vertelt Zeeman, die niet te gehaast wil omgaan met de 24-jarige renner. “Om naar dat ­niveau te groeien, moeten we hem wel tijd geven.” Afgelopen seizoen wist De Plus naast zijn rol als helper ook zelf te winnen: hij greep de eindzege in de BinckBank Tour.

‘Laurens heeft meer ervaring en rust nodig’
Eind 2018 koos De Plus voor de transfer van Quick-Step naar Jumbo-Visma, maar dat ging niet makkelijk. “We mikten op hem of Schachmann”, zegt de ploegleider tegen Het Nieuwsblad. “Laurens heeft voor ons gekozen omdat hij bij ons veel kon leren van Roglič en Kruijswijk in het rondewerk. Hij heeft al veel geleerd, maar zal zelf ook toegeven dat hij zowel fysiek als mentaal nog niet zo ver staat als Roglic, Kruijswijk en Dumoulin. Laurens heeft nog meer ervaring en rust nodig in zijn hoofd.”

Het programma van De Plus voor volgend seizoen is nog niet bekend. Het is dus ook niet bekend waar de coureur uit Aalst voor eigen kans mag rijden, bijvoorbeeld in rondes van een week. “Zulke zaken liggen nu op tafel. We gaan er ook van uit dat hij naar de Spelen gaat”, aldus Zeeman, die mede de programma’s van de renners bepaalt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.