Zeeman ziet Van Aert schitteren in Tour of Britain: “Nu gaat hij niets meer forceren”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 10:42

Zeeman ziet Van Aert schitteren in Tour of Britain: “Nu gaat hij niets meer forceren”

Merijn Zeeman is uiterst tevreden met de vorm die Wout van Aert laat zien in de Tour of Britain. Woensdag haalde de Belgische kampioen van Jumbo-Visma na een beklijvend duel met Julian Alaphilippe zijn tweede ritzege binnen op een steile muur. “Het is ongekend dat Wout dit ook kan. Dat stemt me heel tevreden”, aldus Zeeman tegen Sporza.

“Het was een muur, een heel uitdagende aankomst. Ik denk dat Alaphilippe eigenlijk de beste van de wereld is op zo’n aankomst, denk maar aan de Waalse Pijl en een aantal keer in de Tour. Maar goed, hij kreeg Wout er niet af. Op het steilste stuk kon Wout zich nog een keer vermannen. Hij haalde nog iets uit zijn kleinste teen. En dan wint Wout die sprint. Heel knap”, reageert de sportief manager van Jumbo-Visma.

‘Deze wedstrijd past in het plan’
Van Aert heeft door zijn ritzege opnieuw de leiderstrui in handen in Groot-Brittannië. Toch is de eindzege geen doel. “Het belangrijkste is het WK”, vertelt Zeeman. “We hadden de eerste vier ritten aangestipt om nog eens diep te gaan. Hij had deze inspanning nodig om nog een stap te zetten in zijn conditie. Nu gaat hij niets meer forceren. Als de ploeg de koers kan controleren, zal hij de zege niet laten liggen, maar dit is niet ons doel. Dat zijn het WK en Parijs-Roubaix.”

Dat WVA te vroeg in vorm is, spreekt de ploegleider van Jumbo-Visma tegen. “Nee, hij heeft een lange trainingsperiode gehad en heeft goed gewerkt op hoogte. De coaches begeleiden dat goed. Deze wedstrijd past in het plan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij op WK op zijn best zal zijn.”


Lees ook het interview Wout van Aert: “Veel meer genoten van podium in Parijs dan van het zilver in Tokio”, waarin hij uitgebreid ingaat op zijn voorbereiding op het WK en de keuze voor de Tour of Britain.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.