Zege Jay McCarthy in derde etappe Ronde van het Baskenland
foto: Sirotti (archief)
woensdag 4 april 2018 om 17:39

Zege Jay McCarthy in derde etappe Ronde van het Baskenland

De derde etappe van de Ronde van het Baskenland is op het palmares bijgeschreven van Jay McCarthy. De Australiër van BORA-hansgrohe passeerde na een etappe van bijna 185 kilometer als eerste de finish in Valdegovía. Alexandr Riabushenko van UAE Emirates eindigde op een knappe tweede plaats, voor Sky-renner Michal Kwiatkowski.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Gendt eerste aanvaller
Wie anders dan rasaanvaller Thomas De Gendt opende het bal. Christopher Juul Jensen haalde hem snel bij, maar een groepje met Tom-Jelte Slagter wist de oversteek niet te maken. Even later maakten Jon Irisarri, Aritz Bagües, Ben King, Brendan Canty, Willie Smit en Pavel Sivakov wel de sprong naar de kop. Op dat moment groeide de voorsprong naar meer dan zes minuten.

Duo-aanval Sky op slotklim
Sunweb voerde het peloton aan in dienst van sprinter Michael Matthews, die hier een van zijn weinige kansen zou hebben. Ook Astana en Sky draaiden mee op kop van het peloton. Op de laatste klim van de dag (twintig kilometer voor de streep) werd duidelijk waarom de Britse formatie daar zat: Michal Kwiatkowski en David De la Cruz demarreerden en gingen in de achtervolging op De Gendt en Juul Jensen, die nog overgebleven waren uit de kopgroep.

Vluchters redden het niet
Die aansluiting maakte het Sky-duo op zestien kilometer van de finish. De la Cruz was de uit te spelen man. Hij zette door met Juul Jensen in zijn wiel. Het peloton bracht het gat terug tot tien seconden, toen Dylan Teuns met een venijnige demarrage de sprong maakte naar de kop. Het kopduo wist echter uit de greep van de Belgische puncheur te blijven. Het verschil met het peloton bleef schommelen rond de tien seconden.

Onder aanvoering van Movistar werden De la Cruz en Juul Jensen drie kilometer voor de meet alsnog in de kraag gegrepen. Alex Aranburu van Caja Rural-Seguros RGA probeerde de sprint nog te ontregelen, maar dat lukte hem niet. Uiteindelijk was het Jay McCarthy die over de snelste benen beschikte.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
4 april 2018 17:42
Normaal wel fan van Sunweb, maar wat ze tot nu toe laten zien is bizar slecht. Neem je Matthews mee voor een mogelijke sprint, krijgt hij nul ondersteuning.

Maar goed, als je met slechts 23 renners het seizoen begint, is het vragen om een zwakke ploeg.

Mooie zege voor Bora!
4 april 2018 17:44
De hele ploeg heeft zich leeggereden voor Matthews onderweg. Zat bij Matthews ook gewoon te weinig op in de sprint.
4 april 2018 17:46
Dit leek op gebrek aan parcourskennis...
4 april 2018 17:50
Zowel hier als in de Scheldeprijs laat Sunweb hun sprinter volledig aan zijn lot over. Ze moeten leren om te rijden als een school vissen: het team is de grote kracht, altijd samen. "The Fishsticks" vind ik sowieso een veel inspirerendere titel dan Wolfpack.
4 april 2018 17:55
You like fishsticks?
4 april 2018 17:55
Quickstep niet gewonnen? Zijn we daar zeker van? Zijn er beelden van?
4 april 2018 18:00
@geflitst
You like fishsticks? What are you, a gay fish?
;).
Sterk nummer van Jay, zou dit dan zijn jaar worden? Albasini komt ook kijken, mooi. Dan is hij goed op koers voor Wallonië.
4 april 2018 18:05
Riabushenko knap
4 april 2018 18:15
En.Kwiatkowski na die inspanning onderweg met De La Cruz hier gewoon nog naar een 3e plek gespurt?? Die gaat ook in orde zijn de komende weken!
4 april 2018 18:26
Maar hopen op een goede Dumoulin straks in de Giro,want tot dus ver is het op een enkel succesje na knudde voor Sunweb.
4 april 2018 18:30
Nounou Matthews, netjes 7e hoor, chapeau! Deze McCarthey ontwikkelt zich wel leuk. Hopelijk kan hij zich in de heuvels nog wat verder ontwikkelen.
4 april 2018 19:03
Sunweb slecht overwinterd. Leuke post @Ivanisenz. Rogie fijn op twee gebleven met perspectief op meer. Teuns met een heuse patat.
4 april 2018 19:11
Toch echt slecht van Matthews en eigenlijk ook van de sprinter van lotto soudal Van der sande
4 april 2018 19:12
Laten we even de Ardennen klassiekers afwachten. Daar zie ik Bling wel een goede uitslag rijden.
4 april 2018 19:19
McCarthy is op weg om de nieuwe Gerrans te worden. Die gast wordt steeds rapper en kan steeds zwaardere koersen aan. Leuk rennertje voor de Amstel, Luik dit jaar wellicht nog niet maar wel snel.

En Kwiatkowski en Alaphillipe zijn er klaar voor; strijdend ten onder gaan in de sprint tegen El Imbatido.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.