Zegeteller Mathieu van der Poel
foto: Cor Vos (archief)
zondag 29 december 2019 om 16:00

Zegeteller Mathieu van der Poel

Overzicht In Loenhout moest Mathieu Van der Poel na een vroege val serieus in de achtervolging om nog te kunnen winnen. In Namen dreven lekke banden, het vele slijk, de koude omstandigheden en een ijzersterke Toon Aerts hem tot het uiterste. Maar ook daar was de overwinning uiteindelijk voor hem. In amper twee maanden behaalde Van der Poel veertien overwinningen. WielerFlits zet ze voor u op een rijtje.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel hield de afgelopen jaren het veldrijden in een ijzeren greep. En ook in het huidige veldritseizoen gaat het lekker met de veelvraat van Corendon-Circus. Goed, op de flanken van de Hotondberg in Ronse had hij een off-day, maar ook de wereldkampioen laat wel eens een steek vallen.

In alle andere wedstrijden is het eigenlijk niet de vraag óf Van der Poel wint, maar op welke manier hij dat doet. In enkele wedstrijden werd het winnen hem wel bemoeilijkt. Zo was zijn startpositie tijdens de wereldbeker in Koksijde verre van ideaal. Dat hinderde hem echter niets, want na een ronde reed MvdP alweer vooraan. In het restant van de cross was er niets meer aan te doen, zoals in de meeste andere wedstrijden.

Overwinningen Mathieu van der Poel in crossseizoen 2019-2020
1. flag-be Superprestige Ruddervoorde
2. flag-europe Europees kampioenschap Silvelle
3. flag-be Jaarmarktcross Niel
4. flag-cz Wereldbeker Tábor
5. flag-be DVV Trofee Hamme
6. flag-be Ambiancecross Wachtebeke
7. flag-be Wereldbeker Koksijde
8. flag-be DVV Trofee Kortrijk
9. flag-be Zilvermeercross Mol
10. flag-be Vlaamse Druivencross Overijse
11. flag-be Waaslandcross Sint-Niklaas
12. flag-be Wereldbeker Namen
13. flag-be Wereldbeker Heusden-Zolder
14. flag-be DVV Trofee Loenhout

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.