“Zeker geen corona bij Visma | Lease a Bike in de Giro d’Italia”
Foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 10:31

“Zeker geen corona bij Visma | Lease a Bike in de Giro d’Italia”

Na het uitvallen van Cian Uijtdebroeks en Olav Kooij van Team Visma | Lease a Bike en vele andere zieke renners bij andere ploegen werd er vanuit diverse hoeken geopperd dat het corona-virus rondgaat in het Giro d’Italia peloton. Dat wordt door Visma | Lease a Bike stellig tegengesproken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Er is zeker geen sprake van corona binnen onze ploeg”, geeft een woordvoerder van Visma | Lease a Bike tegen WielerFlits aan. “Wij hanteren nog altijd hetzelfde strenge corona-protocol als de afgelopen jaren waarbij iedereen in het team elke dag wordt getest. Wanneer er iemand corona heeft, hebben wij dat meteen in de gaten en grijpen we direct in. Daar is nu geen sprake van.”

Volgens de ploeg hadden beide kopmannen in het begin wel enige last van hun luchtwegen. “Bij Olav Kooij is dat begonnen de dag voor de rustdag. De ochtend na zijn overwinning in Napels werd er koorts bij hem gemeten, waardoor verder rijden onverantwoord was. Dit tot grote teleurstelling van Olav die zijn eerste grote ronde absoluut had willen uitrijden.”

Uijtdebroeks, die gisteravond nog vijfde in het klassement stond, had de eerste klachten op de rustdag zelf. “De afgelopen dagen is dat beetje bij beetje erger geworden. Ook bij hem werd er nu een verhoging gemeten, waardoor het verder vervolgen van de Giro d’Italia geen optie is.”

Meerdere renners geloven dat er een virus rondgaat in het Giro-peloton. Aan WielerFlits vertelden diverse renners dat er een kuchje in het peloton heerst, waar veel renners last van hebben.

Eerder gaven Robert Gesink en Christophe Laporte van Visma | Lease a Bike al op door blessures die zij bij een valpartij in deze Giro d’Italia opliepen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.