Zelfkritische Diether Sweeck: “Dat het beter moet dan vorig seizoen, is een feit”

dinsdag 20 september 2022 om 18:38
Zelfkritische Diether Sweeck: “Dat het beter moet dan vorig seizoen, is een feit”

foto: Cor Vos (archief)

De loopbaan Diether Sweeck leek even aan een zijden draadje te hangen, maar de tweelingbroer van Laurens Sweeck wist na een moeizame zoektocht uiteindelijk met Kovera toch nog een privésponsor te vinden. “Eind goed, al goed. Ik ben blij dat ik nog verder kan koersen”, klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad.

Sweeck moest op zoek naar een nieuwe werkgever na zijn gedwongen vertrek bij Credishop-Fristads. “Niet meteen de prettigste periode uit mijn loopbaan. In plaats van ontspannen naar een nieuw seizoen toe te leven was het nu toch wel nagelbijten nadat ik bij Credishop-Fristads met een onvoldoende op mijn rapport werd bedacht. Maar goed, je leeft op hoop en uiteindelijk kwam de verlossing van Kovera.”

Kovera is een firma gespecialiseerd in keukens en toebehoren. Het bedrijf zal fungeren als privésponsor van Sweeck. “Eind goed, al goed. Ik ben blij dat ik nog verder kan koersen. Om er nu al een streep onder te trekken, voel ik mij toch nog een tikkeltje te jong.” Het moet echter wel beter, zo beseft Sweeck zich maar al te goed.

“Dat het beter moet dan vorig seizoen, is gewoon een feit”
Afgelopen zaterdag reed Sweeck zijn eerste cross van het seizoen: in het Nederlandse Mechelen eindigde hij als zesde in de Kleebergcross, een veldrit van C2-niveau. “Daar fietste ik niet met zo’n best gevoel rond, wat allicht te maken had met het feit dat ik in de voorafgaande week wat ziekjes ben geweest. Dat het beter moet dan vorig seizoen, is gewoon een feit.”

“Ik mik dan toch ook op enkele plaatsen in de top tien in grote crossen. Mijn werkterrein zal voornamelijk in België liggen. Ik hoop op een beter seizoen en dat zal ook nodig zijn”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone