Zes ProTeams krijgen wildcard voor Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
dinsdag 23 februari 2021 om 15:30

Zes ProTeams krijgen wildcard voor Ronde van Vlaanderen

Flanders Classics heeft bekendgemaakt welke zes ploegen een wildcard krijgen voor de Ronde van Vlaanderen 2021. Op zondag 4 april mogen ProTeams Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal-WB, B&B Hotels en Total Direct Energie zich melden. Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic kregen automatisch een wildcard aangeboden vanwege hun UCI-ranking in 2020.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Ronde van Vlaanderen is opnieuw een van de hoofddoelen voor Mathieu van der Poel, die afgelopen najaar namens Alpecin-Fenix de beste was in Vlaanderens Mooiste. Door Total Direct Energie een uitnodiging te geven, is de verwachting dat ook oud-winnaar Niki Terpstra (2018) weer zijn opwachting maakt in de monumentale klassieker.

Naast de zes wildcardploegen staan ook alle negentien WorldTour-teams aan het vertrek van 105e editie van de Ronde van Vlaanderen. Daardoor komt het totaal aantal formaties op 25 te staan. Bij de vrouwen doen 24 ploegen mee op 4 april.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.