Zes (!) van de zeven UAE-renners lagen bij massale val in Dauphiné, vier Tour-helpers van Pogacar gehavend
Tim Wellens - foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 08:31

Zes (!) van de zeven UAE-renners lagen bij massale val in Dauphiné, vier Tour-helpers van Pogacar gehavend

Bij UAE Emirates was er behoorlijk wat oplapwerk na de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné. Maar liefst zes van hun zeven renners lagen namelijk bij de massale valpartij die ervoor zorgde dat de wedstrijd geannuleerd werd. Het lijkt er wel op dat de voltallige ploeg vandaag weer kan starten in rit zes.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een van de slachtoffers bij UAE Emirates was Juan Ayuso, in het Critérium du Dauphiné de kopman van de ploeg en in de Tour de France een van de beoogde luitenants van Tadej Pogacar. “Hij is hard gevallen op zijn linkerheup, -elleboog, -knie en –enkel”, zegt ploegarts Adrian Rotunno, die via de sociale media van het team een update gaf over alle renners. “Er is geen hersenschudding of letsel aan de wervelkolom. Hij zal de komende drie à vier dagen stijf zijn en pijn hebben.”

Wellens, Sivakov en Politt
Een andere belangrijke pion voor de Tour de France, Tim Wellens, lag er ook bij. “Hij is op zijn rechterhand gevallen en heeft daar schaafwonden. Bij het scaphoid (een van de handwortelbeenderen, red.) voelt het wat ongemakkelijk, maar het functioneert nog volledig en hij heeft geen probleem met het besturen van de fiets. Wel zijn er nog kleine schaafwonden aan zijn onderrug en rechterknie. Er is geen hersenschudding of letsel aan de wervelkolom.”

Pavel Sivakov en Nils Politt, de andere twee UAE-renners die nu koersen in de Dauphiné en binnenkort aan de start staan van de Tour de France, liepen ook verwondingen op. “Hij is op zijn linkerheup en -knie gevallen en heeft gematigde schaafwonden”, zegt Rotunno over Sivakov.

Ook Politt is op zijn linkerheup en –knie gevallen. En net als Sivakov, heeft ook de Duitser daar gematigde schaafwonden aan overgehouden. Daarnaast is hij met drie ribben op zijn stuur geklapt. “Hij heeft geen longletsel en op de echografie was geen duidelijke ribbreuk te zien, alleen zacht weefsel. Ook heeft hij een bloeduitstorting.”

De enige renner die niet viel
Michael Vink is hard gevallen op zijn linker elleboog en heup. De Nieuw-Zeelander, die niet in de Tourselectie van UAE Emirates zit, heeft diepe schaafwonden, aldus Rotunno. Bij Igor Arrieta is de schade geringer. De jonge Spanjaard, die evenmin zal afreizen naar Firenze voor het Grand Départ, heeft na een val op zijn linkerheup gematigde schaafwonden.

Dan blijft er nog slechts één renner over: Marc Soler. Hij ging als enige UAE Emirates-renner niet tegen de grond. “Geen val, het gaat goed met hem”, sluit Rotunno af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.