Zesdaagse van Gent: De Buyst en Van der Sande als leiders naar slotdag
foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 08:29

Zesdaagse van Gent: De Buyst en Van der Sande als leiders naar slotdag

Met nog een dag te gaan in de Zesdaagse van Gent staan Jasper De Buyst en Tosh van der Sande in poleposition. Op de voorlaatste avond losten de Lotto Soudal-renners Robbe Ghys en Kenny De Ketele af als leiders. Het verschil bedraagt evenwel slechts een punt, waardoor er nog niets is beslist. Liefst vijf ploegen maken nog serieus kans op de eindzege.

Ghys en De Ketele begonnen nochtans goed aan de vijfde dag, met winst in de afvalkoers voor teams. In de eerste ploegkoers van de avond toonden Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande zich de sterksten na een stevige battle. In de dernywedstrijden gingen de overwinningen naar Roger Kluge en Iljo Keisse. In de afsluitende ploegkoers trokken Yoeri Havik en Jan-Willem Van Schip aan het langste eind. Tosh Van der Sande en Jasper de Buyst namen uiteindelijk met een punt nipt de leiding over van hun landgenoten.

Dat maakt dat de Buyst en Van der Sande aan de vooravond van de slotdag van de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op kop staan met 238 punten. Ghys-De Ketele, Keisse-Cavendish en Kluge-Reinhardt volgen in dezelfde ronde. Ook het koppel Van Schip-Havik is ondanks een ronde achterstand niet te onderschatten.

Wild wint omnium
In het dames omnium was de Nederlandse wereldkampioene Kirsten Wild oppermachtig. Ze won zowel de scratch, de afvalling en de afsluitende puntenkoers. Zo hield de de Nederlandse de Belgische Jolien d’Hoore en Lotte Kopecky af in de eindafrekening van het omnium.

Het vrouwenomnium werd opgeschrikt door een grote valpartij. Onder meer Kirsten Wild, Shari Bossuyt en Jolien D’Hoore waren hierbij betrokken. Zij kwamen er gelukkig zonder al te veel grote verwondingen af, al kneusde Bossuyt haar rib. De Italiaanse Simona Frapporti moest met een stretcher worden afgevoerd. Het is nog onbekend hoe het met haar is.

flag-be Zesdaagse van Gent 2019
Stand na dag 5
1. flag-be / flag-be Tosh Van der Sande-Jasper De Buyst – 238 punten
2. flag-be / flag-be Robbe Ghys-Kenny De Ketele – 237 punten
3. flag-gb / flag-be Mark Cavendish-Iljo Keisse – 224 punten
4. flag-de / flag-de Roger Kluge-Theo Reinhardt – 169 punten
5. flag-nl / flag-nl Jan-Willem van Schip-Yoeri Havik – 253 punten en 1 ronde
6. flag-be / flag-be Jules Hesters-Otto Vergaerde – 180 punten en 4 ronden
7. flag-dk / flag-be Marc Hester-Fabio Van den Bossche – 96  punten en 11 ronden
8. flag-be / flag-nl Lindsay De Vylder-Wim Stroetinga – 72 punten en 14 ronden
9. flag-be / flag-nl Jonas Rickaert-Roy Pieters – 95 punten en 16 ronden
10. flag-dk / flag-fr Oliver Wulff-Morgan Kneisky – 167 punten en 17 ronden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.