Zesdaagse van Gent legt olympisch kampioenen Mørkøv en Norman Hansen vast
Mørkøv (links) en Norman Hansen met hun gouden medailles - foto: Cor Vos
donderdag 21 oktober 2021 om 16:07

Zesdaagse van Gent legt olympisch kampioenen Mørkøv en Norman Hansen vast

Wie de olympische kampioenen koppelkoers Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen op de piste aan het werk wil zien, moet volgende maand in het Kuipke in Gent zijn. De Zesdaagse van Gent heeft immers bekendgemaakt dat het Deense koppel is gecontracteerd voor de komende editie. Ook tweevoudig winnaar Jasper De Buyst en Roger Kluge vormen een duo.

Mørkøv (36) won in zijn carrière al veertien zesdaagses, waaronder tweemaal de Zesdaagse van Gent. In 2009 was de Deen de beste aan de zijde van Alex Rasmussen, zes jaar later zette hij de zesdaagse nog een keer achter zijn naam samen met Iljo Keisse. Norman Hansen (29) schreef twee keer de Zesdaagse van Kopenhagen bij op zijn palmares. Hij werd in 2020 met de Deense ploeg wereldkampioen op de ploegachtervolging en met Mørkøv wereldkampioen koppelkoers. In Tokio wonnen Norman Hansen en Mørkøv de olympische koppelkoers.

Ook kondigde de organisatie de deelname aan van de 27-jarige Jasper De Buyst, die een koppel vormt met een ploeggenoot bij Lotto Soudal Roger Kluge (35). De Buyst won de Zesdaagse van Gent in 2013 samen met Leif Lampater en in 2014 met Kenny De Ketele. Kluge schreef al zes zesdaagses op zijn naam, maar wist in Gent nog nooit te winnen. Eerder werd de komst van Kenny De Ketele al aangekondigd. De viervoudige eindwinnaar van de Gentse zesdaagse is bezig aan zijn afscheidstournee en vormt een duo met Robbe Ghys.

De Zesdaagse van Gent wordt gehouden van dinsdag 16-zondag 21 november.

Voorlopige koppels Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2021
flag-dk / flag-dk Michael Mørkøv-Lasse Norman Hansen
flag-be / flag-de Jasper De Buyst-Roger Kluge
flag-be / flag-be Kenny De Ketele-Robbe Ghys

Jasper De Buyst was al tweemaal de beste in Gent, waaronder in 2014 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.