Zesdaagse van Gent maakt deelnemersveld bekend

dinsdag 5 november 2019 om 13:27
Zesdaagse van Gent maakt deelnemersveld bekend

Het Kuipke zal weer kolken - foto: Cor Vos

Wie zullen Iljo Keisse en Elia Viviani opvolgen als winnaars van de Zesdaagse van Gent? Die vraag zal tussen 12 en 17 november beantwoord worden. Het is nu al zeker dat de toeschouwers zich tijdens het zesdaagse wielerfeest zowel op én naast de piste mogen verheugen op spektakel.

Het deelnemersveld belooft alvast veel goeds. Eerder werd al bekendgemaakt dat Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande het Captains of Cycling Team vormen, wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt van de partij zijn en dat Iljo Keisse aan de zijde van Mark Cavendish op zoek gaat naar zijn achtste eindzege in het Kuipke. Nu zijn ook de andere koppels geopenbaard. De meest in het oog springende naam voor het thuispubliek is Keny De Ketele. Deze Gentenaar gaat met namelijk op voor zijn vierde eindoverwinning. Dat doet hij aan de zijde van Robbe Ghys.

Liefhebbers van het dameswielrennen komen ook aan hun trekken in Gent. Op vrijdagavond werkt een sterk deelnemersveld, onder aanvoering van dé leading lady in het baanwielrennen Kirsten Wild en de sterke Belgische dames Jolien D’hoore en Lotte Kopecky, de JDK Puntenkoers van 120 ronden af. Op zaterdag staat er de Belisol Ladies Trophy op het programma, een spectaculair omnium dat Kirsten Wild vorig jaar op haar naam schreef.

Iedere dag wordt het hoofdprogramma van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent voorafgegaan door de AVS-Cup, een topcompetitie voor renners onder 23 jaar. De sterkste Belgische jongeren nemen het op tegen een selectie van beloftevolle renners uit heel Europa. Woensdag mogen de beste Belgische G-sporters voor het vijfde jaar op rij hun kunnen tonen op de piste van het Kuipke. In totaal staan er vier nummers voor de paralympiërs op het programma.

Koppels Zesdaagse van Gent 2019
flag-be/flag-be Kenny De Ketele-Robbe Ghys
flag-be/flag-be Moreno De Pauw-Gerben Thijssen
flag-be/flag-gb Iljo Keisse-Mark Cavendish
flag-de/flag-de Roger Kluge-Theo Reinhardt
flag-nl/flag-nl Yoeri Havik-Jan-Willem van Schip
flag-be/flag-be Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande
flag-nl/flag-be Wim Stroetinga- Lindsay De Vylder
flag-be/flag-be Otto Vergaerde-Jules Hesters
flag-be/flag-dk Fabio Van Den Bossche-Marc Hester
flag-nl/flag-be Roy Pieters-Jonas Rickaert
flag-it/flag-it Michele Scartezzini-Francesco Lamon
flag-fr/flag-dk Morgan Kneisky-Oliver Frederiksen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone