Zesdaagse van Kopenhagen terug naar Kopenhagen
De Zesdaagse van Kopenhagen in Ballerup - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 31 oktober 2019 om 10:12

Zesdaagse van Kopenhagen terug naar Kopenhagen

De Zesdaagse van Kopenhagen gaat deze winter niet door, maar keert begin 2021 terug op de kalender. De baanwedstrijd zal dan worden georganiseerd in Kopenhagen. De laatste jaren werd de zesdaagse verreden op de indoorwielerbaan in Ballerup, even ten westen van de Deense hoofdstad.

De Royal Arena in Kopenhagen zal in 2021 het decor vormen van de ‘nieuwe’ Zesdaagse van Kopenhagen. Als het goed is begint de wedstrijd dan op 28 januari. Het is dan voor het eerst in 22 jaar dat de wedstrijd echt in de hoofdstad verreden wordt. Organisator Michael Sandstød moest woensdag het nieuws melden dat het evenement van 30 januari tot en met 4 februari 2020 niet door kan gaan wegens persoonlijke omstandigheden.

Entertainment en toegankelijker
De Royal Arena springt in het gat dat is vrijgekomen. “Ik heb lang gesproken met Michael Sandstød, die al zeven jaar met succes de zesdaagse in de Ballerup Super Arena organiseert”, zegt Dan Hammer, CEO van de Royal Arena. “We zijn het er mee eens dat het tijd is om de zesdaagse terug te laten keren naar Kopenhagen, waar het in 1934 allemaal begon.”

In de nieuwe hal is geen permanente wielerbaan. De tijdelijke baan die er ligt wordt ongeveer twintig procent korter dan die in Ballerup. “Daarmee zullen koppels makkelijker rondes kunnen pakken in de achtervolging. Dat is goed voor het entertainment”, zegt Sandstød zelf. “Met de verhuizing wordt de zesdaagse ook toegankelijker voor meer mensen, wat kansen biedt voor de wedstrijd als het Deense baanwielrennen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.