Zevende plaats voor Anne Tauber op WK mountainbike
foto: KNWU (archiefbeeld)
zaterdag 8 september 2018 om 14:23

Zevende plaats voor Anne Tauber op WK mountainbike

Anne Tauber heeft het WK MTB afgesloten op de zevende plaats. Onze landgenote (23) lag na de eerste ronde al op die plek en reed vervolgens een nagenoeg constante wedstrijd. De wereldtitel was voor de Amerikaanse Kate Courtney, die in een ijzersterke slotronde de Deense Annika Langvad klopte. Emily Batty uit Canada werd derde.

Annika Langvad, tweede in de eindstand van het wereldbekerklassement, ging meteen aan de leiding en pakte in de eerste twee ronden spoedig een halve minuut voorsprong. Een val bracht de eerste achtervolgers echter dichterbij en een spannende tweestrijd bleek ophanden met de nog piepjonge Kate Courtney (22) – in 2017 Amerikaans kampioene op de Cross Country.

foto: PhotoPress.be

De Amerikaanse sloot in de voorlaatste ronde aan bij Langvad en beet zich vast in haar wiel. De Deense leek even weer uit te lopen in de laatste ronde, maar een technische fout kostte haar dure seconden én de koppositie. Courtney rook haar kans en nam op indrukwekkende wijze afstand. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen, sterker: Langvad kwam er bij lange na niet meer aan te pas en kwam pas 47 seconden later over de streep.

Uitslag
flag-nr1 flag-us Kate Courtney
flag-nr2 flag-dk Annika Langvad +47s
flag-nr3 flag-ca Emily Batty +1m58s

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 14:50
Wat een geweldige wedstrijd. Goed gereden door Anne maar wat die Amerikaanse flikt in haar eerste jaar bij de elite.... petje af.
8 september 2018 15:11
Het is Emily Batty, geen Barry ;)

Mooie race! Zometeen de heren. Benieuwd naar wat Mathieu kan!
8 september 2018 15:43
Wat een aanfluiting dit WK.
Wat een trieste start strook. Na een korte sprint liggen de posities al vast.
Zo kan elke prutser jaren achtereen wereldkampioen blijven. MvdP na 1 ronde 30 sec achter op de 20ste positie.
8 september 2018 16:09
Wat heeft anne terpstra gedaan?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.