Zico Waeytens, die Parijs-Nice mist door ziekte, hervat in Nokere

Door , dinsdag 12 maart 2019 om 11:20

©Cor Vos

Anderhalve week geleden gaf Zico Waeytens op in de Omloop. ’s Anderendaags moest hij ziek passen voor Kuurne-Brussel-Kuurne. En ondertussen moet hij ook Parijs-Nice laten schieten. “Ik herbegin in Nokere”, laat de West-Vlaming ons weten.


Waeytens bereidde zich op het openingsweekend voor via de Ronde van de Algarve, waarin hij bij zijn nieuwe Cofidisteam in de sprinttrein van Christophe Laporte zou uitgespeeld worden. Maar Laporte werd ziek en gaf al in de tweede rit op.  Parijs-Nice was een nieuwe gelegenheid voor Waeytens om zijn waarde voor de Franse kopman in de verf te zetten. Maar ook dat plan viel in duigen, nadat Waeytens zelf ziek werd, de avond na de Omloop Het Nieuwsblad.

“Tot gisteren zat ik nog aan de antibiotica”, vertelt Waeytens. “Maar ondertussen gaat het wel opnieuw goed. Ik hervat de competitie in Nokere Koerse.” Waeytens maakte bij Cofidis ook deel uit van de voorselectie voor Milaan-San Remo en dat blijft ook zo. “In principe komt mijn selectie voor de Primavera niet in gevaar.”

Foto: Waeytens tijdens de tijdrit in de Volta ao Algarve (© Cor Vos)

Dit artikel delen:

1 Reactie

EddyB1958 12 maart 2019 om 18:38

Nokere eerste wegkoers voor Mathieu van der Poel op Vlaamse bodem in 2019 en ook eerste elite koers in Vlaanderen voor Remco Evenepoel. En op tv op 20/3.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.