Zico Waeytens stopt op 28-jarige leeftijd met koersen
foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2019 om 13:36

Zico Waeytens stopt op 28-jarige leeftijd met koersen

Zico Waeytens (28) stopt met wielrennen. Dat heeft de Belg bekendgemaakt op social media. “Als klein kind was het altijd mijn droom om prof te worden en ik heb die droom acht jaar geleefd”, schrijft Waeytens.

Waeytens reed het afgelopen seizoen voor Cofidis, waar hij geen nieuw contract kreeg. Hij begon zijn loopbaan in 2012 bij Topsport Vlaanderen-Mercator en stapte begin 2015 over naar Team Giant-Alpecin. Na drie jaar bij het huidige Team Sunweb koos hij voor Veranda’s Willems-Crélan. Die formatie hield op te bestaan, waarna Cofidis hem oppikte.

Zijn laatste wedstrijd als prof was de Memorial Rik Van Steenbergen, waarin hij vijftigste werd. Een dag ervoor werd hij nog knap tiende in de Tacx Pro Classic in Nederland. Zijn enige overwinning op profniveau behaalde Waeytens in 2016, toen hij de slotrit van de Baloise Belgium Tour op zijn naam schreef. Hij versloeg Daniel McLay en Timothy Dupont. De West-Vlaming reed twee keer de Vuelta: in 2015 werd hij bij zijn debuut 157ste, een jaar later haalde hij Madrid niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.