Zieke Arnaud Démare niet in Omloop Het Nieuwsblad

vrijdag 1 maart 2019 om 16:51
Zieke Arnaud Démare niet in Omloop Het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

Arnaud Démare staat zaterdag niet aan het vertrek van Omloop Het Nieuwsblad. De Franse sprinter van Groupama-FDJ is nog altijd niet hersteld van de griep, die hij opliep tijdens de Ronde van de Algarve. Daardoor moest hij de Portugese rittenkoers al vroegtijdig beëindigen.

Vandaag werd besloten dat Démare van het startvel gehaald werd. Daardoor verschijnt hij zaterdag niet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad, waarin hij de afgelopen vijf jaar telkens aan de start stond en driemaal in de top-10 eindigde. Er wordt geen vervanger opgeroepen. Het is nog onzeker of hij zondag aan het vertrek staat van Kuurne-Brussel-Kuurne, waarin hij ook altijd goed is. Zo was hij vorig jaar nog runner-up achter Dylan Groenewegen.

Herstel niet belemmeren
“Onze plannen voor Omloop Het Nieuwsblad hebben we noodgedwongen moeten wijzigen door de absentie van onze sprinter Arnaud Démare”, meldde ploegleider Frédéric Guesdon op de social media van de ploeg. “Hij is nog niet hersteld van de griep, die hem ook al aan de kant hield in de slotrit van de Ronde van de Algarve. We hebben besloten hem uit deze veeleisende wedstrijd te houden om zijn herstel niet te belemmeren. Hij moet nu eerst herstellen, zodat hij fit aan de start verschijnt van Parijs-Nice.”

“Ook zonder Arnaud staan we aan het vertrek met een sterke line-up. In deze koersen weet ik dat we kunnen vertrouwen op Stefan Küng, die niet kan wachten het duel aan te gaan met de beste renners. Maar we hebben ook veel vertrouwen in zijn ploeggenoten, die erg gemotiveerd zijn. Nu we onze sprinter moeten missen hopen we op een open wedstrijd. De weersverwachting schrikt ons niet af, zulke omstandigheden makten de koers juist hard. We zijn strijders, dat past bij ons”, aldus Guesdon.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-ca Antoine Duchesne
flag-no Daniel Hoelgaard
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-ch Stefan Küng
flag-fr Olivier Le Gac
flag-nl Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair