Van der Poel in stijl naar Middelkerke, zieke Van Kessel geeft verstek
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 12:55

Van der Poel in stijl naar Middelkerke, zieke Van Kessel geeft verstek

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Mathieu van der Poel en Corné van Kessel.

Mathieu van der Poel in stijl naar Middelkerke

Voor Mathieu van der Poel was het ritje naar de veldrit van Middelkerke ditmaal wel erg aangenaam. Oud-veldrijder Klaas Vantornout had voor de wereldkampioen namelijk een Ferrari geregeld, waarmee zij samen naar de slotmanche om de Superprestige reden. “We zijn zot van sportbolides en autosport. Ik wist dat ik hem met deze topwagen een groot plezier zou doen”, lichtte Vantornout toe aan Het Nieuwsblad.

Van der Poel is dit seizoen nog ongeslagen in de Superprestige en stevent dan ook af op de eindwinst. “We hebben het niet over het veldrijden gehad. Het ging bijna enkel en alleen over auto’s. Hij vertelde me wel dat hij nog stram is van zijn weekje skiën. Het zou héél straf zijn mocht hij straks winnen. Maar misschien lukt het wel. Het is en blijft Mathieu, hè”, aldus de Belg, die de Nederlander en de sportwagen flink wat publiciteit zag pakken.


Zieke Corné van Kessel geeft verstek voor veldrit Middelkerke

Door ziekte moet Corné van Kessel vandaag verstek geven voor de veldrit van Middelkerke. De Nederlandse crosser van Telenet-Fidea Lions kampt met een stevige verkoudheid. Vorig weekend eindigde hij in Hoogstraten nog op de derde plaats achter Mathieu van der Poel en Toon Aerts. Vandaag is hij niet fit genoeg om te rijden, laat hij weten via zijn social media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.