Jens Adams, Daan Soete, Lise Van Wunsel
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 december 2019 om 09:51

Jens Adams, Daan Soete, Lise Van Wunsel

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het Pauwels Sauzen-Bingoal-duo Jens Adams en Daan Soete en Lise Van Wunsel.

Zieke Adams past voor Overijse, Soete weer fit

Zoek niet naar Jens Adams tijdens de Druivencross van Overijse: de 27-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal is namelijk ziek. Er is echter ook goed nieuws te melden vanuit het kamp van manager Jurgen Mettepenningen, want Daan Soete is weer fit genoeg om te crossen.

Adams stond gisteren nog wel aan de start van de DVV Verzekeringen Trofee-manche van Ronse, maar de veldrijder moest tijdens de cross opgeven. Adams – onlangs nog zesde in de Jaarmarktcross van Niel en achtste in de Superprestigecross van Zonhoven – moet nu passen voor de Druivencross van Overijse.

Eenmansploeg 
Eerder kreeg Adams al te horen dat hij op zoek moest naar een nieuwe ploeg, aangezien zijn aflopende contract niet werd verlengd. De Minderhoutenaar zal echter verder gaan als eenmansploeg, zo vertelde hij recent aan de regionale omroep RTV. “Het nieuws kwam totaal onverwacht, maar ik wil de mooie jaren onthouden”, aldus Adams.

Waar Adams moet passen voor de Druivencross, is zijn ploeggenoot Soete voldoende hersteld van ziekte. De 24-jarige Soete werd eerder dit seizoen al derde in de wereldbekermanche van Iowa City, maar sinds begin oktober zoekt Soete naar zijn beste vorm.


Lise Van Wunsel nieuwe aanwinst Xalt Cycling

Xalt Cycling – de formatie van manager Jurgen Landrie en ploegleider Geert Wellens – heeft zich versterkt met Lise Van Wunsel. De 18-jarige renster komt over van Acrog-Pauwels Sauzen. Van Wunsel, woonachtig in de Kempen, maakte vroeger indruk als mountainbikester, maar is nu actief in het veld.

Van Wunsel zal bij Xalt Cycling onder meer de Nederlandse veldrijdster Geerte Hoeke tegenkomen, terwijl het Belgische mountainbiketalent Lukas Malezsewski een mannelijke collega is.


Jens Reynders op trainingskamp met UAE Emirates

Jens Reynders zal volgend jaar uitkomen voor het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, maar de beloftevolle klassiekerrenner krijgt de komende dagen de kans om zich in de kijker te rijden bij WorldTour-formatie UAE Emirates. De 21-jarige renner is namelijk mee op trainingskamp in Calpe, zo laat hij weten op social media.

De Limburger werd afgelopen seizoen bij de beloften derde in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Hij kwam toen uit voor de opleidingsploeg van Wallonie-Bruxelles.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.