Zieke Kenneth Vanbilsen past voor Volta ao Algarve
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 19 februari 2020 om 11:46

Zieke Kenneth Vanbilsen past voor Volta ao Algarve

Kenneth Vanbilsen zal vandaag niet van start gaan in de Volta ao Algarve. De renner van Cofidis is te ziek om te starten. De 29-jarige coureur reed eerder dit jaar al enkele wedstrijden in Australië en de Clásica de Almería in Spanje.

Vanbilsen maakte zijn seizoensdebuut in de Tour Down Under. De rappe renner eindigde als 89e in de zesdaagse rittenkoers. Hierna volgden optredens in de Race Torquay en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Afgelopen zondag haalde hij nog de finish van de Clásica de Almería.

Vanbilsen hoopt dit jaar op minder pech, zo vertelde hij begin januari in een interview met WielerFlits. “Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het afgelopen wielerseizoen.” Zo liep de renner een knieblessure op in de Tour de Wallonië en brak hij zijn vinger én schouder na een valpartij in Paris-Chauny.

“Ik ben met een beetje achterstand de winter ingegaan, waardoor ik in november ietsje harder moest trainen dan de vorige jaren. Maar nu zit ik zeker op schema. Op stage met de ploeg in december merkte ik dat ik al hetzelfde niveau als normaal te pakken had”, zo vertelde hij ruim één maand geleden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.