Zieke Maxim Van Gils moet passen voor Belgische titelstrijd in Zottegem
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 12:27

Zieke Maxim Van Gils moet passen voor Belgische titelstrijd in Zottegem

Een fikse tegenvaller voor Lotto Dstny: Maxim Van Gils zal vandaag in en rond Zottegem niet meespelen om de Belgische titel. De 24-jarige renner voelt zich niet helemaal fit en moet in extremis passen. Ook zijn ploegmaat Harm Vanhoucke zal wegens ziekte niet meedoen.

Met name voor Van Gils is het een bittere pil om te slikken, aangezien hij werd gezien als een van de favorieten voor de Belgische tricolore trui. In de eerste maanden van het seizoen was de jonge renner uitstekend op dreef met de nodige ereplaatsen en overwinningen in de Ruta del Sol, Eschborn-Frankfurt en de GP Kanton Aargau.

Zijn ploeg Lotto Dstny zal nu nog meer aansturen op een sprint, aangezien het met Arnaud De Lie ook een pure afmaker in de gelederen heeft. De Waalse machtssprinter zal echter wel rekening moeten houden met onder meer Jasper Philipsen, Tim Merlier, Wout van Aert, Thibau Nys, Jordi Meeus en Jasper Stuyven.

Om nog even terug te komen op Van Gils: de renner van Lotto Dstny is niet de eerste renner die wegens ziekte moet passen voor de Belgische titelstrijd. Remco Evenepoel moest zich twee dagen geleden al afmelden wegens een verkoudheid en ook kersvers tijdritkampioen Tim Wellens is niet fit genoeg om deel te nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.