Zieke Michael Vanthourenhout past voor Superprestige Boom

vrijdag 18 oktober 2019 om 14:36
Zieke Michael Vanthourenhout past voor Superprestige Boom

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout zal zaterdag niet aan de start staan van de Superprestige-cross van Boom. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal is ziek en focust zich op de wereldbekermanche van Bern, die één dag later zal plaatsvinden. Ook Laura Verdonschot slaat Boom over met het oog op de Zwitserse wereldbekercross.

De 25-jarige Vanthourenhout kende een prima begin van het veldritseizoen. Zo won hij al de Canyon Cross in het Franse Vittel en was hij de beste in de Berencross van Meulebeke. Vanthourenhout kende daarnaast een goede start in de Wereldbeker. De West-Vlaming staat voorlopig vierde, na een zevende plek een Iowa en een derde stek in Waterloo.

De crosser kende echter al een mindere dag in Gieten, waardoor hij slechts elfde staat in de Superprestige. Vanthourenhout hoopt met een extra rustdag nog beter voor de dag te komen in Bern, waar de derde wereldbekermanche wordt georganiseerd. De 22-jarige Verdonschot is net als haar ploeggenoot Vanthourenhout niet fit.

De beloftevolle veldrijdster – die recent nog een cross in Frankrijk won en achtste werd in Gieten – moet daarom ook passen voor Boom, maar hoopt in Bern wel een goede prestatie neer te zetten.

Michael Vanthourenhout stond al eens op het hoogste treetje – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.