Zieke Michael Woods geeft op in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2019 om 12:07

Zieke Michael Woods geeft op in Critérium du Dauphiné

Michael Woods zal het Critérium du Dauphiné niet uitrijden. De Canadese klimmer is ziek geworden na de koninginnenrit naar Pipay, zo laat hij weten op Instagram. Het is voor Woods de eerste opgave sinds de Ronde van Polen van 2016.

Het is opvallend dat Woods ziek moet opgeven, aangezien de renner van EF Education First zaterdag nog nadrukkelijk in de aanval was. Hij wist samen met Alexey Lutsenko weg te rijden uit een omvangrijke kopgroep. De twee renners wisten bijzonder lang stand te houden op de slotklim naar Pipay, maar uiteindelijk werden ze enkele kilometers voor de top ingerekend.

Woods wist nog wel als twaalfde boven te komen, maar hij kreeg die avond last van diarree. “Ik moet met al die regen iets opgezogen hebben”, zo denkt de 32-jarige renner. “Ik had afgelopen nacht last van diarree. Ik was graag van start gegaan met mijn ploeggenoten, maar het is helaas niet mogelijk.”

Voorbereiden op de Tour 
Voor Woods is het dus zijn eerste opgave in bijna drie jaar tijd, toen hij vroegtijdig moest afhaken in de Ronde van Polen. De Canadees zal de komende dagen proberen uit te zieken, om zich vervolgens voor te bereiden op de Tour de France. De puncheur zal normaal gesproken zijn debuut maken in de Franse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.