Vincent Baestaens, Loes Sels, Thijs Zonneveld, Anna van der Breggen
foto: PhotoPress.be
zondag 28 oktober 2018 om 19:55

Vincent Baestaens, Loes Sels, Thijs Zonneveld, Anna van der Breggen

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Thijs Zonneveld, Daan Soete, Anna van der Breggen, Raymond Kreder en Maik van der Heijden.

Baestaens is thuisrijder Orts te snel af in Elorrioko

De veldrit van het Baskische Elorrioko is gewonnen door Vincent Baestaens. De Belg was na een uur crossen de betere van thuisrijder Felipe Orts, die gisteren nog wel de wedstrijd in Laudio wist te winnen. Toen waren de rollen omgedraaid. Dit keer bleef Baestaens zijn Spaanse collega zes seconden voor. De derde plaats was voor Aitor Hernandez uit Spanje. Thijs Aerts viel net buiten het podium.

Aida Nuño was bij de vrouwen de snelste. De Spaanse klopte Helen Wyman na een spannende tweestrijd. De Britse volgde op één seconde in de einduitslag. Lucia Gonzalez eindigde als derde, voor onze landgenote Manon Bakker.

Elorrioko Basqueland Ziklokrosa 2018
Uitslag, mannen: flag-es Elorrioko (UCI-niveau: C1)
1. flag-be Vincent Baestaens
2. flag-es Felipe Orts
3. flag-es Aitor Hernandez

Elorrioko Basqueland Ziklokrosa 2018
Uitslag, vrouwen: flag-es Elorrioko (UCI-niveau: C1)
1. flag-es Aida Nuño
2. flag-gb Helen Wyman
3. flag-es Lucia Gonzalez


Loes Sels klopt Nederlandse talenten in Contern

In het Luxemburgse Contern heeft Loes Sels de zege gepakt in de C2-cross. De Belgische van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice wist in de veldrit twee beloftevolle Nederlandse rensters te verslaan. De pas 16-jarige Puck Pieterse van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies werd namelijk tweede, voor Shirin van Anrooij (16) die uitkomt voor Cécémel-Aveve. Zij zijn in principe nog eerstejaars junioren.

Bij de mannen won Corné van Kessel.

Cyclocross Contern 2018
Uitslag, vrouwen: flag-lu Contern (UCI-niveau: C2)
1. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
2. flag-nl Puck Pieterse (ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies)
3. flag-nl Shirin van Anrooij (Cécémel-Aveve)


Overige uitslagen veldrijden

Munich Super Cross 2018
Uitslag, mannen: flag-de München (UCI-niveau: C2)
1. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
2. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Lander Loockx (Creafin-Tüv Süd)
4. flag-be Arne Vrachten (Tarteletto-Isorex)
5. flag-de Manuel Müller

Munich Super Cross 2018
Uitslag, vrouwen: flag-de München (UCI-niveau: C2)
1. flag-at Nadja Heigl
2. flag-de Stefanie Paul
3. flag-de Clea Seidel


Thijs Zonneveld wint weer Hoek van Holland-Den Helder

Het strandraceseizoen gaat ook weer beginnen. Oud-wegwielrenner Thijs Zonneveld is in het zand een van de kopstukken. De columnist van het AD was vandaag de sterkste in de 135 kilometer lange strandrace langs de Nederlandse kust.


Zieke Soete niet in Superprestigecross Ruddervoorde

Geen Daan Soete vandaag in de Superprestigecross van Ruddervoorde. De Belg van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is ziek, zo laat zijn ploeg weten op Twitter. De 23-jarige crosser moest gisteren al vroegtijdig opgeven in de GP van Neerpelt. Soete is uitstekend begonnen aan het veldritseizoen. Zo won hij al de Brico Cross Lokeren, en eindigde hij tweemaal bij de eerste tien van een Wereldbekercross.


Gasten bruiloft Van der Breggen krijgen origineel aandenken

Voor Anna van der Breggen was het vrijdag een bijzondere dag: de wereldkampioene stapte namelijk in het huwelijksbootje met Sierk Jan de Haan, ploegleider bij LottoNL-Jumbo. De gasten op de bruiloft kregen een origineel aandenken, namelijk een speciale bidon! Je bent wielrenner of je bent het niet.


Kreder blij na veroveren leiderstrui in Tour of Hainan

Raymond Kreder wist vandaag de leiderstrui te veroveren in de Tour of Hainan. De Nederlander van UKYO eindigde als vijfde in de lastige heuvelrit naar Wuzhishan. Hij heeft in het klassement nu een voorsprong van zeven seconden op de Zwitser Gino Mäder.

Na afloop liet hij via Twitter weten te hebben afgezien, maar blij te zijn met het resultaat. De Tour of Hainan duurt nog tot en met woensdag.


Maik van der Heijden niet in Ruddervoorde na aanrijding

Niet alleen Daan Soete moet de Superprestigecross van Ruddervoorde aan zich voorbij laten gaan. Maik van der Heijden zal niet starten bij de beloften. De 21-jarige Nederlander is zaterdagmiddag op training aangereden door een auto. In het ziekenhuis werden er geen breuken geconstateerd, maar de crosser heeft te veel last van de schouder.

Van der Heijden eindigde onlangs nog knap als vijfde in de Nacht van Woerden, achter gerenommeerde profs als Lars van der Haar en Corné van Kessel.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2018 09:43
Edit: De bruiloft was inderdaad vrijdag
  28 oktober 2018 09:56
  Of de gasten kregen hun drinken in die bidon ipv in kopjes en glazen :)
  28 oktober 2018 09:59
  Of zou de bruiloft misschien vrijdag al zijn geweest?
28 oktober 2018 15:41
Howel ik die Tijs Zonneveld als (roddel) journalist totaal niet serieus neem (en velen met mij) is het toch knap dat hij die zandtochten langs de kust vaak kan winnen.
  28 oktober 2018 19:21
  Hij is vervelend moralistisch maar is wel één van de weinige sportjournalisten die daadwerkelijk ook enigszins journalist is en niet alleen verslaggever. En qua stijl probeert hij ook nog wel eens wat enigszins origineels.
  29 oktober 2018 09:30
  Heb geen probleem met die gast ,zolang hij maar bij het wielrennen blijft . en geen domme praat over F1 en Max gaat schrijven

Om te reageren moet je ingelogd zijn.