Zieke Sven Nys past voor EK veldrijden, start wel in Ruddervoorde
zaterdag 7 november 2015 om 10:33

Zieke Sven Nys past voor EK veldrijden, start wel in Ruddervoorde

Sven Nys doet vandaag niet mee aan het EK veldrijden in Huijbergen. De 39-jarige Belg is ziek en moet daarom noodgedwongen verstek laten gaan. “Na een ellendige nacht ga ik vandaag niet starten in het EK”, laat hij weten via Twitter.

Jan Verstraeten, de ploegleider van Nys, weet niet precies wat de oorzaak is van de ziekte. “Mogelijk heeft hij iets verkeerd gegeten en kan hij morgen in Ruddervoorde van start gaan”, meldt hij aan Sporza. “Deze namiddag zal Sven een kleine test afleggen en dan beslissen we.”

Hij benadrukt dat er is besloten om geen enkel risico te nemen. “Sven heeft afgelopen nacht een paar keer moeten overgeven. Ondertussen voelt hij zich al een heel stuk beter, maar we hebben besloten om hem volledig te laten uitzieken.”

Update 17.15 uur
Sven Nys gaat morgen wel van start in de Superprestige-cross in Ruddervoorde. Dat twittert de renner zelf aan het eind van de middag.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
7 november 2015 10:47
jammer, en sneu ... is er is een EK, is ook nog een voorvechter daarvan, kan hij niet mee doen
7 november 2015 10:57
Zijn naam zal hoe dan ook wel tig keer vallen in de TV-uitzending (if any), maar toch is het ontbreken van de factor Nys in elke cross erg jammer.
7 november 2015 10:59
Belgen nu met 11?
7 november 2015 11:44
@arema Pro Cycling Team ,jup denk niet dat ze een vervanger gaan oproepen.
Wel jammer, pech is het sleutelwoord van dit jaar geworden en dat is jammer voor zo'n kampioen in zijn laatste jaar.
7 november 2015 11:53
Tsja, 39 en nog altijd de zenuwen die voor een kampioenschap opspelen. En geen startgeld vandaag. Maar die laat die startgeld flappen morgen in Ruddervoorde echt niet liggen hoor. Wonderen zijn de wereld nog niet uit
7 november 2015 12:21
@kartje
Pech? Hij wordt gewoon telkens op waarde geklopt door Van Aert. Lijkt me weinig pech bij te zitten.
7 november 2015 12:30
met pech wordt niet bedoeld om de winst, lijkt me, maar eventueel top-3, top-5
7 november 2015 12:32
@billi
Ach, is er dan nog sprake van pech? Who cares of je 3e of 5e wordt. Het gaat allemaal om de winst in het veldrijden, en zeker voor een renner als Nys.
7 november 2015 12:40
Wat een kolder, Purito. Als je als levende legende op je 39e in je laatste seizoen nog regelmatig mee kunt doen om de winst en daarbij podiumplaatsen meepakt, is dat toch een heel ander verhaal dan er steeds naast grijpen - inderdaad vaak door pech.

Nu loopt Nys het risico dat dit jaar achteraf als 'het jaar teveel' zal worden beschouwd. En dat is jammer.
7 november 2015 12:48
denk dat Nijs zijn plek wel weet op dit moment vh seizoen, en dat is niet favoriet voor winst
7 november 2015 13:30
@xistnc
Hij doet toch niet meer mee voor winst? Van Aert wint met gemak, en daarachter komen Pauwels en Van der Haar. Hij pakt af en toe een podiumplaats, maar echt uitzicht op winst heeft hij niet meer.

Vaak maakt Nys een foutje in de slotronde, omdat hij onder druk staat. Dat heeft gewoon puur te maken met frisheid, en dus kwaliteit. Dat beetje overschot wat hij altijd had in een slotronde, dat heeft hij nu gewoon niet meer. En dat is totaal geen schande, op die leeftijd.

Voor de rest kan ik me geen pech heugen. Ja, in de Koppenbergcross. Maar toen deed hij al lang niet meer mee voor het podium.

Dit is toch ook gewoon het jaar teveel voor Nys? Voor iemand die gemiddeld 15/20 crossen wint per seizoen, is nul zeges tot dusverre prut. Dit wordt sowieso het jaar teveel. Ik zie hem geen enkele klassementscross winnen namelijk.

Maar als hij nog plezier heeft in het fietsen, is dat prima. Stoppen kun je altijd nog. Maar dat neemt niet weg dat dit een overbodig jaar is voor Nys qua palmares e.d.
7 november 2015 15:50
http://nieuwsoversvennys.nielstimmermans.be/2015/11/02/nys-opvallend-veel-langs-de-kant-met-materiaalpech/ @Purito hierbij een overzicht waar hij allemaal pech heeft gehad. Inderdaad Wout van Aert is superieur dit jaar, maar een paar keer dat hij zicht had op een podiumplaats en door pech (inderdaad ook soms aan zichzelf te wijten). Maar is het een schande om nog steeds mee te doen voor het podium op je 39ste?
Hij heeft vorige week op zijn oefenrondje voor het eerst in 3 jaar een nieuwe toptijd neergezet, dit toont aan dat hij nog steeds heel goed is.
Maar de kannibaal als 10 jaar geleden is hij niet meer, wat ook ietwat logisch is na 20 jaar topsport.
8 november 2015 08:54
De man is 39 en rijdt in de meeste crossen top 5. Als dat "een jaar teveel is" kunnen de jonkies die wekelijks achter Nys finishen beter meteen stoppen met koersen.
De smoes voor een no show op het EK is echter doorzichtig. Zeg dan gewoon dat het te warm en te zwaar voor je is en je geen kansen ziet, want meer dan dat is het niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.