Zieke Teunissen verlaat Parijs-Nice
foto: Marcel Koch
zaterdag 10 maart 2018 om 13:13

Zieke Teunissen verlaat Parijs-Nice

Waar Sunweb in Tirreno-Adriatico niet meer kan beschikken over kopman Tom Dumoulin na een val, moet de delegatie in Parijs-Nice verder zonder Mike Teunissen. De 25-jarige coureur uit Ysselsteyn is ziek, zo meldt zijn ploeg op Twitter.

Hiermee komt er voor Teunissen een einde aan een geslaagde editie van de Koers naar de Zon. De oud-crosser trad de afgelopen week veelvuldig op de voorgrond, met vier top-10 noteringen tot gevolg. Zo eindigde hij knap als vijfde in de lastige etappes naar respectievelijk Meudon en Châtel-Guyon.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2018 13:19
*snif*
10 maart 2018 13:31
Hopelijk keert het tij voor Sunweb snel en dat kan gerust. Met Oomen en Kelderman hebben ze op twee fronten ijzers in het vuur. Ze zitten niet ruim in hun renners en dan kom je gauw in een vicieuze cirkel terecht.

Tegelijkertijd moet ik wel met terugwerkende kracht grinniken om die sujetten, die afgelopen week bij de malheur van TLJ (waar de zegeteller gewoon doortikt, maar dat is natuurlijk slechts een scorebord) zo nodig naar Sunweb moesten verwijzen. Karma? En zo'n Schipperaar blijft maar onzin verkopen, terwijl hij ondertussen doet alsof zijn neus bloeit.
10 maart 2018 13:37
Alleen Pinochio zijn neus bloeide omdat ie loog alsof het gedrukt stond en die spaar sprintjes(wieltjes plakken) reken ik nou eenmaal niet tot "zeges" als dat mag van U.
10 maart 2018 13:44
Ook de Kort afgestapt?
10 maart 2018 13:46
@schipperaar
Natuurlijk reken jij die niet onder zeges, het zijn namelijk zeges van LottoNL en jij rekent het liefst niets daaronder. Als het Sunweb zeges waren geweest waren ze volgens jouw een teken van het goede beleid van de ploeg geweest. Het is voor jou nu eenmaal onmogelijk om ook maar een beetje objectief naar LottoNL te kijken.
10 maart 2018 13:49
Quote:
schipperaar - 23 februari 2018 om 14:05
Prachtig, de moraal spat er vanaf en lekker voor het zelfvertrouwen..
10 maart 2018 13:55
@gw
Teunissen heeft vijf dagen lang bergen werk verzet, meegesprint en bijna nog de sprint van Demare gewonnen, is niet aan jou om te bepalen wat ik meer moet waarderen.
Een 10 voor dictee moet je ook zelf verdienen, niet door alle tafeltjes af te lopen en gaan pronken voor de klas.
Mocht je het nog niet begrijpen een sprint bergop in een lastige wedstrijd kan ik waarderen, niet na een dagje verstoppertje spelen op het vlakke.
10 maart 2018 14:04
@schipperaar
Het kan best dat je gewoon niet van pure sprinters als Groenewegen houdt maar de kritiek die je nu op Groenewegen hebt had je nooit op Kittel toen die bij de (huidige) Sunweb ploeg reed. Daarbij is ziek opgeven ziek opgeven. Groenewegen gaf op omdat hij ziek was. Teunissen geeft op omdat hij ziek was. Dan kan je niet bij de ene het feit dat hij ziek opgeeft gebruiken om je mening te onderbouwen dat hij een zwakkeling is en bij de andere dat totaal anders zien. Wees gewoon eerlijk, je hebt een hekel aan LottoNL en daardoor niet objectief. Dat is iedereen hier op WF (behalve misschien Sooike en assen) duidelijk. Je hoeft het niet te verstoppen. Be out and proud!
10 maart 2018 14:06
Prima hoor, Teunissen heeft mooi twee hele WT punten verdiend, maar hij is toch nooit echt in de buurt van een overwinning geweest.

Anyway, supporter voor wie je wil, maar roeptoeteren dat je zelf als enige objectief en kritisch bent naar TLJ, terwijl de rest hier onkritische fanboys zijn is wat gênant.
10 maart 2018 14:15
Kittel, Greipel en Degenkolb kunnen meer dan alleen sprinten,totaal geen vergelijking, Dylan moet er bij de eerste molshoop af als er wordt doorgetrokken, mist duidelijk wattage.
Dat ook Wilco veel scherper staat dan voorheen is je nog niet opgevallen blijkbaar, alleen tlj amoureuzen zijn objectief lijkt het.
10 maart 2018 14:20
@schipperaar hahah dit zeggen.. Dylan kan gewoon meedoen in sommige klassiekers. In Kuurne moet Gaviria lossen hij pakt hem gewoon. En dan Kittel nog noemen dat hij meer kan.
10 maart 2018 14:46
Hahaha dat Gaviria de dag ervoor gevallen was vergeten we maar even? Dat Kuurne nou niet echt maatgevend is voor het woord klassieker ook? (Ik vind het überhaupt geen klassieker)

Groenewegen is op dit moment misschien wel de snelste man van het peloton, maar de hardheid moet hij nog wel krijgen. De mening van Schipperaar is zwaar overtrokken richting het negatieve, maar hij heeft natuurlijk wel een punt dat de hosanna stemming een beetje doorslaat.

Anyway, het gaat over Teunissen, die heeft toch een hele goede Parijs-Nice neergezet, hopelijk komt er een succesvolle klassiekerperiode voor hem aan.
10 maart 2018 14:47
uit het dagboek "inconsequent geneuzel van een fanboy"

Schip bij winnen Groenewegen: pff, dit is een sprinter, dat tel ik niet mee bij "echte" zeges. Wieltjesplakker. Teunissen wordt tenminste steeds iets in de top 10!

Schip bij afstappen Groenewegen door ziekte: ECHTE mannen rijden zo'n koers uit. Geen topsportmentaliteit!
Anderen op WF: ja maar hij is toch ziek?, Schip: Sam Oomen moest bijna huilen toen hij in de Vuelta afstapte. Dit is nep!

Schip bij overwinning Roglic: stil

Schip bij opgave Teunissen: En hij had nog wel bergen werk verzet. Maar nog steeds is Groenewegen slechter dan Kittel. En Greipel. En Degenkolb.

Anderen op WF: Maar Goenewegen heeft toch gewonnen en Teunissen niet? Schip: ja maar... Kelderman staat ook scherp!

En als ie dit leest begint ie lekker weer over iets anders....

Zonde van Teunissen overigens. Reed een mooie PN tot hier.
10 maart 2018 14:55
@tdlc
Dank je voor de beknopte samenvatting, had het niet beter kunnen doen. Heb Roglic wel degelijk geprezen gister, ongelooflijk sterk die jongen en alles gegeven itgst Kelderman.
10 maart 2018 14:59
@schip: met liefde gedaan. Gelukkig heb je niks in te brengen tegen het inconsequente.
10 maart 2018 17:09
@schipperaar
Waarom noem je Greipel en Degenkolb? Dat zijn geen pure sprinters en dat zijn Kittel en Groenewegen wel. Het is onzin dat Kittel meer kan dan alleen sprinter. Dat alleen al toont maar weer eens aan dat je gewoon niet objectief bent.
10 maart 2018 17:59
@gw Kittel was wel onderdeel van de QS ploegen die WK ploegentijdrit wonnen als ik het goed heb. Het is in mij ogen niet waar dat Groenewegen er "iedere molshoop af moet". Zie Kuurne, ook al "mag" je die van sommigen niet als voorbeeld aanhalen. Als je geen molshoop over komt win je ook niet op de Champs, dan ben je al lang naar huis. Bovendien is hij pas 24, zijn tijd in Vlaams werk komt met het jaar meer vermoed ik. Anders win je er ook geen jeugdkoersen.
10 maart 2018 18:53
Volgens mij gaat het artikel over de opgave wegens ziekte van Mike Teunissen
de tot aan zijn opgave goed presteerde.
10 maart 2018 20:27
Is schipperaar en RV dezelfde persoon?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.