Zieke Tim Wellens moet passen voor Ster van Bessèges

woensdag 6 februari 2019 om 10:20
Zieke Tim Wellens moet passen voor Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

Tim Wellens zal donderdag niet aan de start staan van de Ster van Bessèges. De Belg van Lotto Soudal is ziek, zo laat zijn ploeg weten. De WorldTour-formatie roept geen vervanger op, waardoor het met zes renners zal aantreden.

Het afhaken van Wellens is een flinke domper voor Lotto Soudal, aangezien de 27-jarige renner in topvorm was. Zo won hij onlangs nog de Trofeo de Tramuntana, door in slechte weersomstandigheden solo aan te komen. Na de Spaanse eendagswedstrijd liet hij weten met ambitie naar Frankrijk te trekken.

“Mijn volgende koers wordt de Ster van Bessèges, waar ik een algemeen klassement wil rijden. De afsluitende tijdrit zal daar cruciaal worden. De kans op waaiers maakt de koers tot een nerveuze wedstrijd, dus zal ik altijd gefocust moeten zijn”, zo vertelde Wellens.

Fraai deelnemersveld 
De Ster van Bességes (2.1) werd vorig jaar gewonnen door Tony Gallopin. De Fransman van AG2R La Mondiale staat dit jaar niet aan de start. Toch kan de organisatie uitpakken met een mooi deelnemersveld: zo geven onder meer Bauke Mollema, Alexandre Geniez, Bryan Coquard en Jasper Stuyven acte de présence.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kurrevd 6 februari 2019 om 16:03

zonde

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.