Ziekenboeg AG2R La Mondiale bomvol: Gallopin mist Vlaanderen
maandag 1 april 2019 om 19:21

Ziekenboeg AG2R La Mondiale bomvol: Gallopin mist Vlaanderen

Er is bijna geen ruimte meer in de ziekenboeg van AG2R La Mondiale. De Franse ploeg zag deze week in de Ronde van Catalonië onder meer kopmannen Romain Bardet en Tony Gallopin uitvallen. Laatstgenoemde mist Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Gallopin viel in de slotrit van de Catalaanse ronde hard op zijn schouder. Onderzoek wees uit dat hij geen breuken had, maar dokter Eric Bouvat adviseert de Fransman wel om vier dagen rust te nemen. Hierdoor mist hij de grote klassiekers van deze week.

Bardet heeft na zijn crash in Catalonië kneuzingen in zijn borst en diverse wonden. De komende drie dagen zal hij getest worden en een scan ondergaan om een gebroken rib uit te sluiten. Pas hierna weet de ploeg meer over de duur van zijn herstel.

Domont, Latour en Vuillermoz
Om de lijst volledig te maken: Axel Domont brak vrijdag in Catalonië zijn heup en zijn sleutelbeen. Hij zit drie weken in het gips en kan de komende twee en een halve maand niet fietsen. Pierre Latour begint weer met trainen op de rollers, nadat hij in februari beide polsen brak op een training. Half april zal meer bekend zijn over zijn terugkeer. Alexis Vuillermoz heeft een terugslag. Hij kampt met een spier-peesblessure bij zijn hamstring en is voorlopig gestopt met trainen.

Goed nieuws is er ook, want Mathias Frank mag snel de ziekenboeg verlaten. De Zwitserse klimmer liep een hoofdwond op in Parijs-Nice, maar is hersteld en zal zijn comeback maken in de Ronde van het Baskenland van volgende week.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.