Lotto Dstny vindt mogelijke oorzaak mindere prestaties Arnaud De Lie
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 28 maart 2024 om 09:40

Lotto Dstny vindt mogelijke oorzaak mindere prestaties Arnaud De Lie

Arnaud De Lie sukkelde de voorbije weken met zijn vorm. Er werd aangenomen dat dit kwam door een valpartij in Le Samyn, maar er blijkt nog iets anders te spelen. De renner van Lotto Dstny kampt met de ziekte van Lyme, zo blijkt na bloedonderzoek.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet, afkomstig van een teek die besmet is met een bacterie. Deze infectieziekte wordt bestreden met een antibioticabehandeling van minimaal tien dagen.

“Het is mogelijk de reden waarom Arnaud de afgelopen wedstrijden niet op een hoog niveau kon presteren”, meldt zijn werkgever Lotto Dstny op sociale media. “Hij is inmiddels begonnen aan een behandeling met antibiotica. We wensen je een spoedig herstel, Arnaud!”

Hoelang de ‘Stier van Lescheret’ niet zal uitkomen in wedstrijdverband, is momenteel nog onduidelijk. De 22-jarige machtssprinter besloot eerder al een punt te zetten achter zijn voorjaar, aangezien hij na een valpartij in Le Samyn en opgave in Parijs-Nice maar niet op niveau wist te komen.

Nieuwe trainer
En dat is nog niet alles: De Lie werkt ook niet meer samen met trainer Jeroen Dingemans. Ex-renner Gaëtan Bille – die in het verleden nog uitkwam voor de Lotto-ploeg – neemt deze rol over, zo meldt Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.