Zien: zo ligt Carrefour de l’Arbre er daags voor Parijs-Roubaix bij
vrijdag 5 april 2024 om 18:37

Zien: zo ligt Carrefour de l’Arbre er daags voor Parijs-Roubaix bij

Morgen barst de hel van het noorden los voor de vrouwen, terwijl zondag het mannenpeloton aan hun rit door de hel begint. Ieder jaar blijft het weer spannend in wat voor staat de coureurs de kasseienstroken aantreffen en ook dit jaar lijkt dat tot kort voor de koers nog onzeker te zijn. WielerFlits trok naar de Carrefour de l’Arbre voor een impressie.

De afgelopen weken – correctie: maanden, heeft het net als in de lage landen behoorlijk geregend in het noorden van Frankrijk. Dat betekent een hoog grondwaterpeil en veel natte wegen. Ook de afgelopen dagen is er nog flink wat neerslag gevallen, vrijdagochtend zelfs nog.

Daardoor troffen veel profs tijdens de verkenning natte kasseienstroken aan. Carrefour de l’Arbre lag er allerminst begeerlijk bij, met een vettige laag modder bovenop. Zeker in de ochtend en vroege middag was het glibberen geblazen op de kinderkopjes, zo kan ondergetekende bevestigen. Maar toen de zon ’s middags even doorbrak, begonnen grote delen van de kasseienstrook ook in rap tempo op te drogen. Ook de stevig waaiende wind zal daaraan bijgedragen hebben.

Dat laatste stelt hoopvol voor de dames, voor wie een droge Parijs-Roubaix in het verschiet ligt. Morgen loopt de temperatuur volgens Weeronline op tot maar liefst 24 graden, terwijl de zon zich flink zal laten zien. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de stroken tegen de tijd dat de dames ze betreden veelal droog zijn. Het is wel aannemelijk dat er dan nog de nodige plassen liggen, omdat die door het hoge grondwaterpeil niet zomaar verdwijnen.

Voor de heren blijft het nog wat spannender hoe ze de kasseien zullen aantreffen. Volgens Weeronline is er in de nacht voor de herenwedstrijd rondom Roubaix nog kans op regen, dus dan is het niet ondenkbaar dat ze de kasseienstroken wat vettig zullen aantreffen – al zal dat ook gedurende de dag weer (deels) kunnen opdrogen. Conclusie: voorlopig blijft het voor het mannenpeloton nog even gissen naar de omstandigheden van de kasseienstroken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.