Zilver voor juniore Julie Nicolaes op EK piste
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 18 juli 2022 om 09:01

Zilver voor juniore Julie Nicolaes op EK piste

Julie Nicolaes heeft voor de vijfde Belgische medaille gezorgd op het EK piste voor junioren en beloften in Anadia. De 18-jarige juniore reed naar het zilver in de 500 meter tijdrit. Eerder haalde ze al brons in de individuele sprint.

Nicolaes kwam in de 500 meter tot een eindtijd van 35,177 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van 51,169 per uur. Daarmee moest ze alleen Clara Scheider boven zich dulden in de uitslag. De Duitse zette een eindtijd van 34,918 seconden op de klok en veroverde daarmee de gouden medaille en de Europese titel. Nicolaes haalde het zilver, een andere Duitse, Lara-Sophie Jäger, het brons.

De andere Belgen grepen op de vierde dag van het evenement naast de medailles. Katrijn De Clercq werd in de puntenkoers voor beloftes achtste, Brent Van Mulders was in de puntenkoers voor beloften negende, Runar De Schrijver haalde in het individuele sprinttoernooi voor junioren de kwartfinale, Lani Wittevrongel was zesde in het omnium voor juniores en Jasper Bertels was elfde in het omnium voor junioren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.