Zilver voor Niki Terpstra: “Ik kan niet teleurgesteld zijn”
foto: Marcel Koch
donderdag 28 juni 2018 om 09:27

Zilver voor Niki Terpstra: “Ik kan niet teleurgesteld zijn”

Niki Terpstra ontving gisteren met opgeheven hoofd de zilveren medaille na het NK tijdrijden. De ervaren coureur van Quick-Step Floors moest enkel Dylan van Baarle voor zich laten na ruim vijftig kilometer rondom Bergen op Zoom. “Ik kan niet teleurgesteld zijn, omdat ik een van de snelste tijdritten in mijn carrière heb gereden”, zegt Terpstra op de ploegsite.

“De lange afstand is niet mijn ding”, erkent de Noord-Hollander, “maar de benen voelden goed. Ik kon elke kilometer blijven pushen en ook in de finale ging ik nog erg hard. De vorm is er absoluut en ik had graag gewonnen, maar Dylan reed een super snelle tijd, vooral in het tweede deel van de tijdrit. Ik neem mijn hoed af en feliciteer hem.”

Zondag jaagt Terpstra op zijn vierde Nederlandse titel op de weg. Voor het eerst in jaren heeft hij een ploeggenoot aan de start die ook kan winnen, namelijk Fabio Jakobsen. “Ik kijk uit naar de wegwedstrijd. Die zal heel zwaar zijn op een golvend parcours van 11 kilometer met veel tricky bochten. Zeker in de laatste vier kilometer. Tel daar de voorspelde 30 graden bij op en je hebt een afmattende koers”, zegt Terpstra.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2018 09:29
Met andere woorden, de titel zegt Terpstra is tevreden.. barst maar los @wf posters ;-)
28 juni 2018 09:29
Gewoon top gedaan. Verslaat hier toch erkende tijdrijders als Kelderman en Van Emden.
28 juni 2018 09:38
@Havana:
Terpstra is zelf toch ook wel een erkende tijdrijder. Zeker in het begin van zijn carrière was dat een discipline dat hem als baanrenner lag. Alleen staat er voor hem vaak niks op het spel in de etappekoersen waarin een tijdrit zit en test hij zich alleen in de piekperiodes.
28 juni 2018 10:04
Nou Terpstra was vooral sterk in de prologen, niet zo zeer de tijdritten van meer dan 15 km. Laat staan de 30km+. Dus ik ben ook positief verrast door zijn zilveren plek hier, vooral Kelderman en Van Emden inderdaad boven hem verwacht. Maar het is niet altijd conform logica, dat maakt wielrennen toch een menselijke sport ;P
28 juni 2018 10:19
Golvend parcours?
28 juni 2018 11:25
Terpstra is geen slechte tijdrijder maar zeker in een lange tijdrit ook weer niet top.
In een TTT is hij wel altijd de motor maar dat is net wat anders. Dit is gewoon een prima prestatie en geeft aan dat het met de vorm wel goed zit, ook met de moraal.

Het NK parcours mag je, omdat er een stuk vals plat in zit wel golvend noemen. Het een heuveltje noemen is misschien iets te veel eer maar je gaat het wel voelen op het end.
28 juni 2018 11:51
Telstra neemt straks het geel over van Groenewegen na de TTT
28 juni 2018 12:24
‘Het zal heel zwaar zijn’ = ‘ik rij voor mezelf en niet alleen voor Fabio.’

Slim om dat zo te zeggen, voor je het weet verwacht TLJ dat hij helpt met kopwerk om het op een sprint uit te laten draaien...
29 juni 2018 08:27
Hij was al eens tweede op nk en heeft wel eens top 10 in top tijdrit gereden. Podium is geen verrassing dus.
Wegrit zal hij natuurlijk wat proberen maar zich alleen volledig leegrijden als hij kansen ziet. Anders spaart hij zich voor fabio
29 juni 2018 09:27
Vorm is er wel degelijk, dus voor mij is hij zondag een van de favorieten !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.