Zilver voor Robbe Ghys in puntenkoers op EK baan
vrijdag 12 augustus 2022 om 20:33

Robbe Ghys heeft de zilveren medaille behaald in de puntenkoers tijdens het EK baanwielrennen in München. De Belg verzamelde 123 punten en moest daarmee enkel Benjamin Thomas, die na de met Frankrijk gewonnen ploegenachtervolging zijn tweede goud haalde, boven zich dulden in de uitslag.

Ghys liet dit seizoen al goede dingen zien op de weg. In de kleuren van Sport Vlaanderen-Baloise was hij vorige maand tweede in de kermiskoers Kemmel Koerse. Verder was hij vijfde in de eerste rit van de Belgium Tour, waar hij bovendien elfde eindigde in het algemeen klassement, negende in de GP de Denain, dertiende in de Elfstedenrone en vijftiende in Gent-Wevelgem.

Op het EK baanwielrennen in München haalde Ghys zijn tweede EK-medaille uit zijn carrière. In 2018 reed hij al een keer naar goud in de koppelkoers samen met Kenny De Ketele, de huidige duur-bondscoach. In Zuid-Duitsland haalde hij in de puntenkoers over 40 kilometer 123 punten, en zag alleen Benjamin Thomas meer punten (135) pakken.

“De sterkste won vandaag. Ik ben blij dat ik tweede was, het voelt als een overwinning vandaag”, reageerde Ghys na afloop van de wedstrijd. “Ik probeerde het gat zo klein mogelijk te houden en ik denk dat ik daar goed in geslaagd ben. Ik won een paar sprints tegen Thomas en daarna pakte hij weer punten terug, dus ik denk dat het een thriller was om naar te kijken.”

Het was de enige Belgische medaille vandaag tijdens het Europees kampioenschap piste. De mannenploeg met Thibaut Bernard, Maxwell De Broeder, Arthur Senrame en Brent Van Mulders werd zesde op de Team Pursuit. Katrijn De Clercq eindigde in de scratch race over 10 kilometer als achtste.