Zilvermeercross prooi voor Mathieu van der Poel
Foto: Orange Pictures
zondag 4 december 2016 om 15:53

Zilvermeercross prooi voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft revanche genomen voor zijn nederlaag in Francorchamps. De jonge Nederlands kampioen was de beste in de Zilvermeercross in Mol. Wout van Aert moest na enkele foutjes in het zand terrein toegeven, Tom Meeusen werd derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In tegenstelling tot de veldrit in Spa-Francorchamps van gisteren, behoort de Zilvermeercross niet tot een klassement. Desondanks waren alle toppers in Mol present. In de openingsronde nam Wout van Aert in samenwerking met de Telenet-Fidea troepen van Sven Nys het heft meteen in handen, terwijl Mathieu van der Poel zich vanuit de twintigste positie een weg naar voren moest zien te banen.

Dat lukte Van der Poel al bij al gemakkelijk, zeker nadat Tom Meeusen, Kevin Pauwels en de broers Vanthourenhout zichzelf uitschakelden na een massale valpartij in het losse zand. Van der Poel en Van Aert kwamen op die manier alleen de kop van de wedstrijd, in het gezelschap van Jim Aernouts en Daan Soete.

Aernouts en Soete moesten bij een eerste versnelling van Van der Poel al afhaken, Van Aert hield het iets langer vol. Halfweg reed de Nederlands kampioen echter boven op een zandduin waar de jonge Antwerpenaar dat niet deed; en dat leverde Van der Poel meteen zeven seconden winst op. Een ronde later kregen we een kopie van dat scenario te zien. Van der Poel was vertrokken.

In het slot kwam een verrassend sterke Tom Meeusen nog dicht in de buurt van wereldkampioen Van Aert, die de hoop op winst al opgegeven had. Van Aert verzekerde zich toch van plek twee, voor de Kempenaar die volgende week zondag in Essen in eigen dorp mag rijden.

Uitslag Zilvermeercross 2016
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
4. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
5. flag-de Philipp Walsleben (Beobank-Corendon)
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea)
7. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
8. flag-be Diether Sweeck (ERA-Circus)
9. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
4 december 2016 16:02
Best een mooi weekend voor Poelidor....
4 december 2016 16:05
Revanche, nederlaag, mag het wat minder?
4 december 2016 16:07
Van der Poel zet de puntjes op de i .
4 december 2016 16:10
Mathieu is op dit moment gewoon de beste crosser. Van Aert had gisteren het geluk dat hij een parcours op zijn maat kreeg.
4 december 2016 16:21
Walsleben lijkt ook eindelijk weer op de weg terug. Reed gisteren ook al een uitstekende cross.
4 december 2016 17:06
Bosmans 10e. Nog niet genoeg voor Wb deelname?
4 december 2016 17:09
@turtlehead. Nee, nog lang niet, het is maar een C2 cross en een tiende plaats levert 1 punt op.

http://www.uci.ch/cyclo-cross/results/
4 december 2016 17:26
Gisteren had Wout een strook waar hij (duidelijk) het verschil maakte, vandaag Mathieu (op de zandheuvel). Verder was het verschil vrij klein.
4 december 2016 17:38
De wereldkampioen verliest weer.
4 december 2016 17:50
De wereldkampioen maakte een salto, ook knap.
4 december 2016 18:06
Ik heb deze cross niet gezien, en weet niet of er veel zandstroken inzitten. Dacht eigenlijk dat Van Aert de betere was in het zand. Daarom ook zo jammer dat Koksijde niet doorging. Mathieu gisteren op Francorchamps misschien wat ingehouden toen hij merkte dat hij niet kon winnen?
4 december 2016 18:34
@Alsjewint. Ja natuurlijk gisteren geconsolideerd wanneer Van Aert je er finaal uitklimt. Maar dat was dan ook vantevoren allang ingecalculeerd. Tweede plek is toch prima, nog één overwinning uit drie en twee tweede plaatsen is voldoende voor de SP bokaal.
4 december 2016 19:18
beetje moe van de Belgische commentatoren. Volgens hun heeft v/d Poel alleen gewonnen omdat Van Aert wat foutjes maakte. Ja hallo, Van Aert maat juist die fouten omdat hij door v/d Poel onder druk wordt gezet.
4 december 2016 19:33
@alsjewint

In Mol zijn er best wat (vlakke) zandstroken, maar voor de profs geen echt moeilijke. Daar werd dan ook nauwelijks verschil gemaakt. Op die cruciale zandheuvel reed Mathieu eigenlijk op het perfecte moment tweemaal na elkaar boven, want de ronde daarvoor was hij daar bijvoorbeeld ook op de sukkel. Maar Wout zat toen in het wiel en moest dan ook afstappen.

@fyellus

Ik word ook moe van posts als de jouwe. Je hebt dat waarschijnlijk 1 iemand ergens zien zeggen, en je negeert de 99 anderen die zeggen dat VDP verdiend wint.
4 december 2016 19:34
Ik hoorde nochtans de Vlaamse commentatoren zeggen dat Mathieu Van der Poel de beste crosser van het moment is.
4 december 2016 19:41
Wordt een beetje saai, maar vd Poel is gewoon met afstand 's werelds beste crosser. He 's simply the best.
4 december 2016 19:47
@delgado ik heb het niet over de postberichtjes op deze side, maar over het Belgische commentatoren bij de livestreams.
4 december 2016 19:52
@Ferox, ja pas op het einde van de wedstrijd geven de Belgische commentatoren dat toe. Tijdens de wedstrijd hadden ze het alleen over de foutjes van Van Aert.
4 december 2016 20:40
@flyellus

Wie? Geert Wellens? (die was co-commentator tenminste bij PlaySports; de andere ken ik niet)
4 december 2016 20:42
Hier een uitslag met tijdverschillen, klik.
4 december 2016 23:51
@schipperaar .....eens, nogal ongenuanceerd om te spreken over een nederlaag voor Mathieu in Spa. Hij en pa Adrie waren er blij mee te weten dat Matthieu niet heeft kunnen trainen op lopen afgelopen jaar.
@Xistnc .....Sporza is een stuk genuanceerder in zijn artikel, die wijze van berichtgeving spreekt me veel meer aan.
5 december 2016 07:58
offtopic: Nys is inmiddels tweede geworden tijdens het WK singlespeedcyclocross in de US.

https://www.instagram.com/p/BNnq4n0DidL/

https://www.instagram.com/p/BNnrIVJAyTM/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.