ZLM Tour richt zich op editie van 2021

woensdag 25 maart 2020 om 14:11
ZLM Tour richt zich op editie van 2021

foto: Cor Vos

De ZLM Tour zal dit jaar niet meer worden verreden. De meerdaagse rittenkoers door Zuid-Nederland werd vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus afgelast en de organisatie laat weten het zich daarom richt op de volgende editie in 2021.

De wedstrijd stond aanvankelijk van 27 tot en met 31 mei op de kalender. “Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten”, legt Martin de Kok namens organisator Libéma uit. “Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, klinkt het.

De ZLM Tour wil volgend jaar weer terug naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk bij de start van de Tour de France. “De voorkeursdatum zou zijn 16-20 juni, het laatste weekend voor het NK”, aldus de Kok. “Dit sluit het beste aan bij onze profilering als Dé ideale voorbereiding op de Tour de France, specifiek voor sprinters.”

De ZLM Tour (2.PRO) zou dit jaar voor de 33e keer verreden worden. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Mike Teunissen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.