Zo vader, zo zoon! Adrie van der Poel verteert ruim driehonderd kilometer in toertocht Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 08:26

Zo vader, zo zoon! Adrie van der Poel verteert ruim driehonderd kilometer in toertocht Milaan-San Remo

Adrie van der Poel heeft dit weekend in het noorden van Italië de toerversie van de Italiaanse klassieker Milaan-San Remo gereden. Op 64-jarige leeftijd reed hij nog eens over de wegen, die hij in zijn carrière zelf elf keer trotseerde. Liefst 312 kilometer zag Van der Poel senior onder de wielen voorbij schuiven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Adrie van der Poel reed vanaf 1982 ieder jaar Milaan-San Remo tot en met 1993. Hoewel een resultaat vaak uitbleef, wist hij toch tweemaal in de top-10 te eindigen. Een zevende plek, zowel in 1986 als in 1988, bleek het hoogst haalbare voor 64-jarige oud-prof. Dit weekend sprong hij in Noord-Italië op de fiets om deze tijden nog eens te herleven.

De route van de toerversie probeert zoveel als mogelijk het parcours van de échte klassieker aan te houden. ‘Zo zoon, Zo vader’, moeten we in dit geval dus eigenlijk zeggen. Zoonlief Mathieu katapulteerde met een machtige inspanning dit jaar ploegmaat Jasper Philipsen naar de overwinning én stond vorig jaar zelf op het hoogste schavot. Of Adrie deze prestatie kon evenaren? Voor Adrie van der Poel voelde het in ieder geval als ‘ochtendrit’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.